donderdag 26 juni 2008

De dubbeldikke Ernst en Bobbie

Hoi allemaal! De zomervakantie komt eraan en dat is overal aan te merken. Vooral aan de speciale vakantie-uitgaves die in deze tijd van het jaar in de winkels verschijnen. Vanaf vandaag, 26 juni 2008, is er weer eentje bij gekomen. Vandaag ligt namelijk het derde magazine van Ernst, Bobbie en de rest in de winkel. En speciaal voor de zomervakantie is de derde Ernst Bobbie en de rest dubbeldik!! Dus meer spelletjes, puzzels, knutsels, moppen, maffe vakantietips van de enige echte Ernst en Bobbie, posters, kleur- en tekenplaten, en… niet één maar twee strips!

(Illustratie: Piet Voordes)

In dit derde magazine dus twee Ernst en Bobbie strips van Piet Voordes (http://www.pietvoordes.nl/) en mij. Omdat dit magazine in het teken van de zomervakantie staat, beleven Ernst en Bobbie dit keer hun avonturen op de camping. En lieten we tot nu toe Ernst en Bobbie samen hun avonturen beleven, in dit nummer introduceren we de eerste van een serie bijfiguren: Mevrouw het Campinghoofd!
Mevrouw het Campinghoofd, een rol van Ilse Vocking in de tweede tv-serie van Ernst en Bobbie, is de strenge, stiekem chocolade-etende baas van de camping die af en toe stapelgek wordt van Ernst en Bobbie en het tweetal dan ook regelmatig van de camping dreigt te sturen.

(Mevrouw het Campinghoofd, getekend door Piet Voordes)

In het eerste verhaal “Ernst en Bobbie op de camping” op bladzijde 13 t/m 16, van de nieuwe Ernst, Bobbie en de rest (nr. 3-2008) draait alles om het opzetten van de tent. Dat er dankzij Bobbie het een en ander mis gaat, moge duidelijk zijn. En dat Mevrouw het Campinghoofd het daar niet altijd mee eens is, ook. Van de goedbedoelde uitleg van Ernst over het opzetten van tenten blijft niet veel over. Van de tent zelf ook niet. Erg grappig is ook dat het verhaal vooraf wordt gegaan door een foto van de echte Ernst en Bobbie die alles te maken heeft met wat er in de strip gebeurd.

(Illustratie: Piet Voordes)

Op bladzijde 44 t/m 47 vind je dan het verhaal “Ernst en Bobbie op de glijbaan” dat zich bijna helemaal afspeelt op de glijbaan van het campingzwembad. Ook hier krijgt Mevrouw het Campinghoofd weer heel wat te stellen met het tweetal als door toedoen van Bobbie de nieuwe glijbaan van het zwembad verstopt raakt.
Het leuke is dat Piet het openingsplaatje van dit verhaal zo getekend heeft dat het aansluit bij het laatste plaatje van het eerste verhaal. We zien o.a. de tent uit het eerste verhaal terug en een vogeltje dat daar ook al door het verhaal fladdert. En verderop in het magazine zien we ook weer een poster en foto die een link met dit verhaal hebben.

(Illustratie: Piet Voordes)

Opvallend is ook dat de vormgevers in deze verhalen vooral geëxperimenteerd hebben met de tekstblokken en de balloons die nu af en toe uit de kaderlijntjes steken. Dat is toch het leuke van zo’n gloednieuw magazine als Ernst, Bobbie en de rest, dat iedereen, uitgever, redactie, vormgevers, Piet en ik en natuurlijk de echte Ernst en Bobbie bij ieder nieuw nummer weer vol enthousiasme aan de slag gaat om er iets leuks van te maken en iedere keer weer net iets anders dan bij het vorige magazine.
Heel veel plezier allemaal met de nieuwe avonturen van Ernst en Bobbie en met alle andere leuke dingen in dit dubbeldikke nieuwe magazine. Meer info dit derde nummer van Ernst, Bobbie en de rest vind je natuurlijk weer op:
http://www.zpress-magazines.nl/uitgave/13_ernst_en_bobbie_magazine

Tot de volgende keer!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben benieuwd. Leuk te lezen dat nummer 3 er weer is, ga die morgen in de winkel ophalen :) Groetjes, -J-.

Frank Jonker zei

Ha -J-,

Bedankt! Hartstikke leuk dat je ook nummer 3 weer koopt!

Hartelijke groeten,

Frank

medium4you zei

Beste Frank en Hans,

De redactie van Medium4You heeft uw weblog, De Bob evers strip, bezocht en van zijn kwaliteit en originaliteit genoten.

Wij vragen u daarom toestemming om eventueel een paar artikelen op Medium4You te kunnen publiceren, met name het stuk “De dubbeldikke Ernst en Bobbie” dat wij heel
interessant vinden.

Medium4You is een actualiteiten site waar ook kunst en humor aan bod komen, en die de bijzonderheid heeft om tweetalig nederlands-frans te zijn.

Medium4You is een gratis website bedoeld voor meningsuiting en debatten, toegankelijk voor iedereen. Deze website wordt ter beschikking gesteld van alle
inwoners van Nederland, België en Frankrijk, in de hoop dat zij zich dit medium van meningsoverdracht, experimenten en avonturen zullen toeëigenen.

Elk artikel wordt gepubliceerd onder de naam die door de auteur wordt gekozen, en ook met verwijzing naar de website in kwestie.

Wij zouden het eveneens appreciëren om met u te corresponderen en op eventuele
vragen die u zou hebben te antwoorden.

Medium4You is volledig gratis en zeer toegankelijk. U kunt de site op elk moment bezoeken, en u zelfs als redacteur laten inschrijven: http://www.medium4you.be

Met vriendelijke groet,

Het redactieteam van Medium4You

redacteurs@medium4you.be

Hans van Oudenaarden zei

Best redactieteam van Medium4You,

Bijzonder bedankt voor uw aardige woorden! We zijn gevleid! Vanzelfsprekend krijgt u onze toestemming voor het publiceren van artikelen rondom onze weblog! Voel u vrij om te putten uit het materiaal dat u hier aantreft.
Aandacht voor de Ernst en Bobbie publicaties is erg welkom, maar ook de Bob Eversstrip mag van ons op uw site natuurlijk best in het zonnetje gezet worden!
Graag met een link naar onze blog!

met vriendelijke groeten en succes!
Hans van Oudenaarden