donderdag 5 juni 2008

100 keer Stripelmagazine, van harte!!!

Hiep, hiep, hoera! Het 100ste Stripelmagazine is verschenen! En ter gelegenheid daarvan vroeg de redactie van dit online en papieren stripmagazine volgens eigen zeggen aan miljarden tekenaars hun top van favoriete stripweekbladen door te sturen. Ook Hans en ik horen daarbij. Robbedoes eindigt in de top-lijst van favoriete stripweekbladen op de 1e plaats, en Hans is een van de tekenaars die zijn licht mag laten schijnen over het waarom van de toppositie van dit stripweekblad.
Datzelfde mag ik doen over Donald Duck dat op de 4e plaats in de top 10 eindigt, en over Carl Barks, stripquizzen en lezersbrieven.


(Illustratie: Wim Swerts)

Maar dat is nog niet alles. Stripelmagazine vroeg ons ook of er nog ruimte was voor een nieuw stripweekblad. En zowel van Hans als van mij is het antwoord volmondig ‘Ja!” en zijn we het er beiden over eens dat Bob Evers absoluut in zo’n stripweekblad thuishoort, een mening die o.a. striptekenaar Gerard Leever (van o.a. Oktoknopie en Suus en Sas) met ons deelt.
Desondanks blijken Hans en ik toch ook verschillende visies op zo’n stripweekblad te hebben. Maar geen ons tweeën kon op dat moment nog vermoeden dat stripblad Eppo zou terugkeren. In dat licht wordt het brede scala aan meningen en ideeën van ons en al die andere stripmakers over een mogelijk nieuw stripblad wel erg interessant.
Dit en nog veel meer kun je lezen in het 100ste Stripelmagazine op http://www.stripelmagazine.be/

Kurt, Jim, An en alle andere medewerkers van Stripelmagazine, van harte gefeliciteerd!

Geen opmerkingen: