vrijdag 20 juni 2008

Bob in Eppo!!!


Ge-wel-dig! Fan-tas-tisch! Wat een nieuws, hé! Heel langzamerhand begin ik het nu zelf ook een béétje te geloven. Het zakt een béétje in, nu. Frank en ik gaan in het nieuwe jaar met Bob Evers in de Eppo!!! In de EPPO, beste mensen!!!
De Bob Eversstrip komt nu eindelijk terecht waar ie, volgens onze bescheiden mening natuurlijk, helemaal thuishoort. Als Nederlands vervolg-avonturenstrip tussen de Nederlandse mainstream strip-top in hét Nederlandse top-stripblad. Tussen de grote jongens van de strip-ere-divisie. De Bob Eversstrip straks schouder aan schouder met Franka en Agent 327. Eergisteren uitgebreid geluncht met Eppo's Rob van Bavel en werkelijk álles doorgesproken. De plannen blijken meer dan uitstekend doortimmerd. Voor het hele eerste jaar is voor het blad alles financieel al rond. En Bob Evers hoorde, wat de redactie betreft, thuis in deze nieuwe Eppo! Toen Caroline en ik woensdag uit Oosterhout terugreden waren we helemaal uitgelaten!

Misschien is ie wel knettergek, hoor, de man achter deze nieuwe Eppo, onze Rob van Bavel, maar ik vind de man een held. Wie had nou ooit gedacht dat er nog ooit iemand zo geschift zou zijn om een meer dan volwaardig stripblad te starten. In dit land! In dit tijdsgewricht!

Voorbij nu voortaan dus met alle gesomber over het vaderlandse stripklimaat. Ik wil dat gezeur vanaf nu van niemand meer horen. Eppo sluit dit treurige tijdperk in januari voorgoed af. Met de komst van Eppo scheiden mainstream en small press strips zich eindelijk weer in duidelijke stromen. Er is weer een strippodium in Nederland, vrienden, en ons aller Bob Evers staat er op.

Misschien hier dan toch even een treurige noot. Dat gaat natuurlijk in het nieuwe jaar ook ophouden, dat voorpubliceren van BE-paginaatjes op deze blog. Dat doen we voor het nieuwe deel dan natuurlijk niet meer. Da's op een of andere manier ook wel weer jammer, natuurlijk. Wie dan nog voorafgaande het album iets van de nieuwe strip wil zien, moet die Eppo's straks zien te bemachtigen. Hoe verder met deze blog dan, zal ik maar es met Frank gaan bespreken.

Nou, ja, hier nog even de nieuwe BE-pagina. En als Oranje nou dat voetbalttoernooitje daar in Oostenrijk nog even wint, kan mijn hele jaar niet meer stuk.

5 opmerkingen:

Anko zei

Hoi Hans en Frank, wat een vreugde om te weten dat de strip doorgaat.

Het nadeel hiervan is wel dat al die enge reclamejongens nu een andere (mindere) tekenaar moeten zoeken.
Pech voor hun, zullen we maar zeggen. ;)

Wat ik wel vind, is dat een abbonement wel redelijk duur is.
ongeveer 4 euro per stuk voor een stripblad, het is redelijk duur.
De kwaliteit en de kwantiteit van het blad ken ik uiteraard nog niet, maar in eerste indruk is het prijzig.
(maar ik loop er sterk aan te denken om toch een abbo te nemen, zeker nu jullie er vast in staan.)


Anko

Anoniem zei

Hoi Hans en Frank,
Van harte gefeliciteerd met de plaatsing in Eppo! Wat mij betreft: eindelijk gerechtigheid!!!
Wat ik tot nog toe gezien heb van de nieuwe Eppo heeft mij gesterkt in de overtuiging dat het in dat nieuwe jaar de moeite waard zal zijn. Aan de kwaliteit van het gebodene zal het niet liggen. Jullie strip past naadloos tussen de andere 'grote', want kwalitatief zijn jullie even 'groot'.
And that's a fact!
Jammer is natuurlijk inderdaad de verdwijning van het nu onstane 'clubgevoel' van de vaste bloglezer. Misschien kan de site van Franka/Henk Kuijpers inspiratie zijn voor communicatie met de lezer/fan.
Bij de Haarlemse Stripdagen viel de gigantische rij bij Franka wel op, maar laten we niet vergeten dat dat het resultaat is van jaren doorzetten door Henk. Zulk succes volgt pas na jaren van taai doorploeteren en het opbouwen van een fan-base. In principe hebben jullie bewezen uit het goede hout te zijn gesneden door dóór te gaan na de voorpublicatie-stop van het AD. En deze blog heeft ENORM er toe bijgedragen dat er een trouw Bob Everstrippubliek ontstaat, vooral door z'n hoogst persoonlijke toon en vorm.
Ik ben al járen een boeken-Bob Eversfan en stond eerst wat argwanend tegenover het verstrippen, zeker na de aanvaring met Koen Wynkoop, die ik al jaren kende als een fijn mens. Maar door de blog en het latere persoonlijke contact heb ik meer waardering en sympatie voor jullie en jullie werkwijze gekregen. Vooral de ins en outs van het 'verstrippen' was zeer leerzaam.
Poeh, wat een stuk...! Maar dit wilde ik toch even kwijt.

Fangroeten van Henkus

Hans van Oudenaarden zei

Hee Anko en Henkus,

@Anko,
Dank voor jullie vriendelijke woorden, man. Ik bloos ervan.
Ik ben het wel met je eens, hoor. Die vier euro voor een tijdschrift vind ik ook best stevig. Ook daarover hebben we woensdag met de mensen van Eppo gepraat: Vooralsnog hebben we hier te maken met een startend tijdschrift in een onduidelijke markt en relatief kleine oplages. Om die reden zal de abonnee zichzelf, naast lezer, ook een beetje als steun en toeverlaat van de nieuwe bloeiperiode van Nederlandse strip moeten willen zien...
Daar staat dan natuurlijk weer tegenover dat je "er bij" kunt zijn vanaf het begin!!! Wie weet welk exclusief materiaal er straks in die Eppo komt te staan, wat je nooit meer in albums terug gaat zien? Kriebelt daar niet het verzamelaarsbloed, Anko?

@Henkus,
Jij ook heel veel dank voor je felicitaties en complimenten.
Frank en ik zijn er nog helemaal niet uit hoe we het straks gaan aanpakken met de Bob strip op het net. Het lijkt mij ook namelijk wel ERRUG leuk om op een of andere manier kontakt te blijven houden met de trouwe lezers. We gaan erover nadenken.

Anoniem zei

Dag Hans en Frank,

Door alle drukte op school even geen tijd gehad voor het Blog. Maar WEL al mijn abonnement bij de nieuwe EPPO genomen.
Het Storm-shirt ligt al in de kast (ben ik óók fan fan!) Dus het kan niet op!
Als er nou ook eens iemand Arendsoog ging verstrippen zou het helemaal fijn zijn.
Ik ben benieuwd naar EPPO 1. Maar eerst straks lekker zomervakantie.

groet en tot gauw!

Jack Nowee

Frank Jonker zei

Ha Jack,

Welkom terug op de blog en welkom bij de Eppo. Het duurt nog wel een maandje op zeven of voor nummer 1 er is. Maar als het blad eenmaal goed op de rails staat, zou ik dat balletje over de Arendsoog-strip zeker een keer opgooien. Je weet maar nooit...
Heel fijne vakantie.

Hartelijk groeten,

Frank