zondag 31 augustus 2008

Terug naar school!

Oei! Oei! Oei! Daar ben ik toch zomaar honderd tekeningen vergeten, beste bloglezers. Natuurlijk moet Hans nog vijftig ex librissen signeren voor de luxe uitgave van ons vierde Bob Evers album en nog eens vijftig op de zogenaamde ‘white-albums’ van De Boekenhalte.
Hoe licht vergeet je zoiets als je die tekeningen niet zelf hoeft te maken. En hoe anders is dat als je de tekenaar bent die dat wél moet doen.
Gelukkig kon Hans vanmiddag in Valkenswaard wat rustiger aan doen en hadden we sinds maanden weer eens tijd voor een koffiepauze halverwege de middag. Want dat het mooie weer het Brabant Stripspektakel een beetje parten heeft gespeeld was wel duidelijk. Aan de andere kant hebben we heel wat mensen kunnen vertellen dat het nieuwe Bob Evers album over vier weken in de winkel en op de Stripdagen ligt, hadden we de posters klaar zodat iedereen dat ook met eigen ogen kon zien, en hebben we er toch weer een paar nieuwe lezers bij gekregen. Nieuwe lezers, die zelfs meteen de hardcovers kochten, iets waar we natuurlijk erg blij mee zijn dat mensen meteen zoveel vertrouwen in de Bob Evers serie hebben.
Al met al dus een wat rustigere maar wel heel gezellig Brabants Stripspektakel dit weekend in Valkenswaard.
Johan, Franka en al die andere organisatoren en medewerkers, heel hartelijk bedankt voor de de uitnodiging en de gastvrijheid in Valkenswaard.

En terwijl zaterdag de eerste dag van het Brabant Stripspektakel in Valkenswaard van start ging, viel bij mij de nieuwe Donald Duck binnen met daarin maar liefst drie verhalen en totaal 17 pagina’s strip op scenario’s van mijn hand.
We beginnen al meteen met het openingsverhaal. Het tien pagina’s tellende Kwik, Kwak en Kwak verhaal ‘Spijbelaars op zee’ op bladzijde 5 t/m 14 van de Donald Duck van deze week (nr. 36-2008). Een verhaal waarin Kwik, Kwek en Kwak voor de verandering eens op de laatste vakantiedag gaan spijbelen in plaats van op de eerste schooldag, iets wat eigenlijk al jaren een traditie is bij deze drie Duckies. En in plaats van ze met een zwerftocht over land op te zadelen, leek het me wel leuk om ze deze keer de zee op te sturen, waar ze vervolgens zwaar bewapende piraten tegenkomen, die hun hele leven nog nooit naar school zijn geweest, met alle gevolgen en vooral alle gevaren vandien.

Op bladzijde 35 t/m 37 vind je nog een verhaal dat alles te maken heeft met het ‘Weer naar school!’-thema van deze Donald Duck. In het Grote Boze Wolfverhaal op deze pagina’s zien we precies de omgekeerde situatie als in het Kwik, Kwek, Kwak. Hier is het namelijk de vader, Midas Wolf dus, die wil dat zijn zoontje Wolfje, de eerste dag al te laat op school komt. Een verhaal gebaseerd op de booswichtenmoraal dat een echte booswicht als kind hoort te spijbelen op school. En om dat bij Wolfje voor elkaar te krijgen, verzint Midas een list die op het eerste gezicht nog lijkt te lukken ook. Dit verhaal is getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans.

En Bas Heymans is ook de tekenaar van mijn derde verhaal in deze Donald Duck, het Donald Duckverhaal op bladzijde 39 t/m 42. Met Donald in de rol van underdog, de eend die door de elite, in dit geval de Duckstadse Damesclub, met de nek aan gekeken wordt vanwege zijn gebrek aan cultureel besef en daarmee ook zijn vriendin Katrien te schande maakt bij haar medeclubgenoten. En wat te denken van de arme kunstenaar die er maar niet in slaagt om aan Donald uit te leggen, waarom die met rommel gevulde prullenmand een modern kunstwerk is en géén prullenmand? Tel daar het eigenwijze en driftige karakter van Donald bij op en het verhaal is compleet. Hoe het allemaal verder gaat, dat moeten jullie zelf maar lezen in de nieuwe Donald Duck van deze week.
Heel veel plezier en tot morgen!

Geen opmerkingen: