maandag 25 augustus 2008

Het keren van het tij

Boudewijn de Groot zong het al in de jaren 60: er komen andere tijden! En dat is ook zo, beste bloglezers. Het is bijna afgelopen met de achteruitgang in de vooruitgang. Alles wijst erop. Kijk de kranten en de teletekstberichten er maar op na. Het stripprogramma Wordt vervolgd keert terug op de buis, net als de legendarische Dik Voormekaar Show, vanaf 25 januari 2009 is er de nieuwe Eppo met daarin het nieuwe Bob Evers stripverhaal ‘Een overval in de lucht’ en nog 33 nachtjes slapen en dan ligt het op de Stripdagen te Houten: het gloednieuwe Bob Evers album ‘De strijd om het goudschip’!

En toeval of niet, dat getal 33 treffen ook op de scenario-pagina van deze week. Ja, beste Bob Eversvrienden en –vriendinnen, we zijn alweer toe aan de 33ste strippagina van De strijd om het goudschip.
Een pagina waarop eens te meer blijkt dat onze brave Kapitein Abercrombie geen partij is voor de muiters Harry, Barney en Mickey Mouse. En de pagina bevat al een stille hint over hoe erg Kapitein Abercrombie zijn eigen bemanning onderschat.
Maar het moet gezegd, het is MacGarrigle die uiteindelijk contact weet te leggen met Bob en Jan op de Willi Waw. Gedaan met stilzitten op de Willi Waw. Tijd voor actie! Vooral Bob en Arie gaan het nog erg druk krijgen in dit verhaal.
Pagina 33 is opgebouwd uit bladzijde 147 t/m 152 van het oorspronkelijke boek van Willy van der Heide met een klein snufje van bladzijde 160 er tussendoor. Zelfs het legpuzzelen loopt zo rond deze pagina ten einde, beste bloglezers. Het tij keert, voor onze helden, voor de muiters en zelfs voor de scenarioschrijver. Heel veel plezier met pagina 33 en tot de volgende keer:

PAGINA 33a:

1. Harry staat met rokend pistool op het dek en wijst naar de lege kist op het brugdek.
HARRY: Ik zag een schaduw bewegen achter die kist.

2. Abercrombie sleept zich naar de openstaande deur van de kapiteinshut. Zijn pistool blijft achter op het brugdek.
ABERCROMBIE: Auw!...Oei!

3. In de machinekamer luistert MacGarrigle peinzend naar het verhaal van Abercrombie. Abercrombie zit op zijn knieën bij de telefoon en belt met MacGarrigle.
MACGARRIGLE: Ay! Er wordt nogal geschoten daarboven. Hoe is de toestand?
ABERCROMBIE (buiten beeld, via de telefoon): Slecht! Ik heb een paffer in mijn bovenarm. Ben een beetje slap in de knieën en ik kan voorlopig niet bij mijn pistool komen.

4. Abercrombie zit op zijn knieen bij de telefoon. Hij heeft zijn wond (schouder en bovenarm) verbonden met repen van zijn hemd.
MACGARRIGLE: Hou je kalm. Ik zal wel hulp organiseren. Let maar op de Willi Waw.
Aan die schoener van jou heb ik niets, hè?
AMBERCROMBIE: Geen ros…

5. Buiten op het dek verschuilt een van de Kanaken, bewapend met mes, zich dreigend achter de dubbele stoomlieren naast de laadmast.
ABERCROMBIE (buiten beeld): …Het zijn flinke kerels, maar ze hebben geen vuurwapens. Tegen drie man met vuurwapens op het dek beginnen mijn Kanaken niets.


PAGINA 33b:

1. MacGarrigle werpt de neger een rol slangen toe.
MACGARRIGLE: Hier! Pak aan! En uitrollen naar de middelste patrijspoort.

2. Terwijl de neger de slangen uitrolt, zet de Chinees een tafel bij de patrijspoort. MacGarrigle schroeft een koperen mondstuk op het spuitstuk waar zuur en acetyleen uit twee cylinders samen komen.
MACGARRIGLE: Tafel hier bij de patrijspoort. En dan…

3. MacGarrigle, met blauwe bril op, houdt een lucifer bij de monding. Met een knal ontstaat er een lange steekvlam bij de monding.
GELUID: KNAL!

4. De machinekamer staat in een groenblauwe gloed. MacGarrigle beklimt de tafel met een vierkant stuk ijzerplaat en de brander. De Chinees en de neger staan met hun rug naar de vlam toe.
MACGARRIGLE: Van wat ik gezien heb, zijn nu die jongens de baas op de Willi Waw. En nu maar hopen dat een van hen morseschrift verstaat…


Veel plezier allemaal en tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: