donderdag 21 augustus 2008

Nieuwe avonturen van Ernst en Bobbie en Mooie Keetje

Hoi allemaal! Langzamerhand komt iedereen terug van vakantie en dat geldt ook voor onze vaste blog-gasten Ernst en Bobbie. Vanaf vandaag ligt het nieuwste magazine van Ernst, Bobbie en de rest (nummer 4-2008) in de winkel met daarin op bladzijde 11 t/m 14 ook een gloednieuwe strip van Ernst en Bobbie, op scenario van mij en getekend door Piet Voordes (http://www.pietvoordes.nl/).

(Illustratie: Piet Voordes)

Deze keer begeven Ernst en Bobbie zich naar het strand om daar zandsculpturen te bektijken, maar als ze een fles vinden met daarin een schatkaart zijn ze dat al snel vergeten. Zeker als het er op lijkt dat de oude Romeinse schat van de schat op hetzelfde strand begraven ligt waar zij rondwandelen.
Wie de tv-series van Ernst en Bobbie heeft gezien, weet dat het strand bij de camping hoort. Vandaar dat Mevrouw het Campinghoofd uit het vorige magazine ook in dit verhaal weer een gastoptreden doet. In de tv-series ligt er trouwens ook een strand in de buurt van het bos. Toeval of niet, maar in de strip van volgende maand gaan Ernst en Bobbie naar het bos!
Behalve de strip vind je in de nieuwe Ernst, Bobbie en de rest ook weer zoek- en kleurplaten, moppen, puzzels en raadsel, tips om zelf een zandkasteel te bouwen en een heuse prijsvraag waarbij jezelf kan gaan schatzoeken en zelfs een spel met gratis Ernst en Bobbie buttons erbij en alles natuurlijk met illustraties van Piet.
Kortom, iedereen heeft weer heel erg zijn best gedaan om ook van dit eerste magazine na de vakantie iets heel leuks te maken. Meer informatie over nummer 4 van Ernst en Bobbie en de rest vind je op: http://www.zpress-magazines.nl/uitgave/13_ernst_en_bobbie_magazine(Illustratie: Piet Voordes)

Niet alleen Ernst en Bobbie gaan voor goud, maar ook Mooie Keetje en haar vaste stamgasten Wilfried en Remco. Het nieuwe Kanton (van woensdag 20 augustus 2008) valt waarschijnlijk vandaag of morgen bij iedereen in het Brabantse Oosterhout en omgeving gratis en voor niets in de bus. Daarin ook de tweede Mooie Keetje-strip op scenario van mij, maar al de 74e Keetje-strip, getekend door Dick Heins. En dat goud? Dat is Olympisch goud. De Olympische Spelen, de gouden, zilveren en bronzen plak en vooral de mogelijke medaillewinnaar van over vier jaar staan in strip centraal. Meer informatie over Mooie Keetje vind je op: http://www.mooiekeetje.nl/


(Illustratie: Dick Heins)

En tot slot, in de nieuwste Stripnieuws, jaargang 6 nummer 1, (http://www.stripnieuws.nl/) kun je wat uitgebreider kennis maken met een van de belangrijkste personen van het Bob Evers team, onze eigen Caroline. Op bladzijde 6 stelt ze zichzelf voor in verband met de voordracht als lid van het bestuur van het Stripschap. De hond op de foto hebben onze vaste bloglezers natuurlijk allang herkend en wie de Nederlandse striptekenaar is, die in dit artikel ter sprake komt, hoeven we jullie vast ook niet uit te leggen.
Heel veel plezier allemaal en tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: