vrijdag 22 augustus 2008

. . . en nu nog VIJF weken!!!

Jaja, blogvriend, vanaf morgen nog 35 dagen en hij is er gewoon: je nieuwe Bob Evers-strip! Op de beurs in Houten en de week daarna in de winkel! De allerlaatste inkleuringen zijn begin deze week door Wilma voltooid, ik heb m'n kleinigheidjes eraan aangepast en het materiaal in al z'n compleetheid, cover, titelblad, binnenwerk, ligt nu dan sinds een dag of drie nu bij vormgever Mario. Drukkers, binders en distributie-lui nemen de fakkel vanaf deze week van ons over. . . het is nu uit onze handen.

En da's een raar gevoel wel, hoor. Het zit er nu echt op met dit deel. Nou ja niet helemaal natuurlijk nog. De BE-prent en het voltekenen van de vijftig inlegvellen en de vijftig "BE-white albums" mot ook nog in deze komende weken (uw tekenaar kermt zachtjes).

Maar over die paar weken straks, achter een drukke marktkraam op een lawaaiige beurs stopt er dan toch echt opeens iemand met glimmende ogen een vreemd boekje in je handen en roept dat enthousiast dat JOUW boekje is! En wat je ervan vindt, enzo!!

En dan zie je voor de allereerste keer je eigen vertrouwde krabbeltjes, je eigen grafische handschrift, je dagboek zelfs ook een beetje, dan e c h t in druk. Kleiner en kriebeliger dan op je tekentafel. Alles bovenop elkaar, maar bladzij na bladzij helemaal toch echt aan de rand volgedrukt met jouw tekeningetjes, jouw lijntjes. Confrontatie met eigen werk!!! Ik droom er nu al van!

Goed, het is nog niet zover! Eerst nog wat bladzijden als teasers hier voorpubliceren. Vanaf vorige week in kleur. Deze bladzijde 32 bijvoorbeeld.
Een fijne bladzij om een beetje met Abercrombie te stoeien. Om een beetje met die telefoons te acteren. Om het ook een beetje een "gesprek" te maken tussen beide mannen. Dat ze ook op elkaar reageren.


En voor de hardcore plastificeerders, hier ook nog even de pagina 32 in zwart-wit.

Geen opmerkingen: