donderdag 7 augustus 2008

De avonturen van Mooie Keetje

Hoi allemaal! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: volgend jaar verschijnt het nieuwe Bob Evers verhaal ‘Een overval in de lucht’ in Eppo. Eppo, hét podium voor de Nederlandse kwaliteitsstrip. Eppo, een initiatief van één man, Rob van Bavel. De enige die het aandurft om anno 2009 met een gloednieuw stripblad vol spannende, humoristische goedvertelde en goedgetekende albumvullende stripverhalen te komen.
Wat heel veel mensen misschien niet weten, is dat Rob van Bavel behalve uitgever ook scenarist is. Samen met tekenaar Dick Heins (van o.a. Klein Suske en Wiske en Baldo) maakt Rob al een aantal jaren de strip Mooie Keetje, die gemiddeld één keer in de twee weken in Het Kanton verschijnt, de weekkrant van regio Oosterhout in Noord-Brabant (http://www.deweekkrant.nl/het_kanton).
Maar het opzetten van een geheel nieuw stripblad, dat ook nog eens volledig gevuld zal worden met Nederlandse stripproducties kost heel erg veel tijd en is vooral heel erg veel werk. Teveel werk eigenlijk om ook elke twee weken nog nieuwe belevenissen van Mooie Keetje te verzinnen. Zodoende kwamen Rob en Dick bij mij terecht met de vraag of ik niet een tijdje de scenario’s voor Mooie Keetje zou willen schrijven. Zoiets getuigt natuurlijk van heel veel vertrouwen en een groter compliment kun je dan ook eigenlijk niet krijgen als scenarist, dus je begrijpt, ik heb meteen ‘ja’ gezegd.
Van Dick kreeg ik een lijstje met deadlines voor de komende afleveringen van Mooie Keetje, te beginnen met die voor het Kanton van deze week. De 73ste Mooie Keetje strip alweer met prachtige tekeningen van Dick Heins, en de eerste op scenario van mij. Iedereen die in Oosterhout of omgeving woont krijgt vanavond of morgen het nieuwe Kanton en de nieuwe strip van Mooie Keetje gratis en voor niets in de bus. En anders, een reisje naar Oosterhout of even contact opnemen met Het Kanton, wellicht? Meer informatie over Mooie Keetje vind je op: http://www.mooiekeetje.nl/.
Heel veel plezier allemaal en tot de volgende keer!


(Mooie Keetje, getekend door Dick Heins)

Geen opmerkingen: