zondag 24 augustus 2008

Het Zware Jongens perspectief

Hoi allemaal! Al maandenlang ligt er een miljoenenschat verborgen aan boord van het muiterschip Frisco, vorige week zochten Ernst en Bobbie nog een oude Romeinse schat op het strand en nu blijkt er zelfs eentje in het Poedelmeer te Duckstad te liggen (in het scenario nog ‘het Duckstadmeer’). Op bladzijde 39 t/m 42 van de nieuwe Donald Duck (nr 35-2008) vind je mijn allereerste Zware Jongens-verhaal sinds ik Duckscenario's schrijf.
In eerste instantie was dit verhaal gewoon als Oom Dagobert-verhaal bedoeld. Maar tijdens het schrijven van het scenario merkte ik dat de plot toch het sterkst was, als je als lezer zowel mogelijk door de ogen van de Zware Jongens keek. Vandaar dus ‘Oom Dagobert’ met correctievloeistof weggewit en vervangen door ‘De Zware Jongens’.
En waarom ik nooit eerder een verhaal heb geschreven met de Zware Jongens in de hoofdrol?
Tja, misschien omdat de karakterverschillen tussen de diverse Zware Jongens minder uitgesproken zijn dan bijvoorbeeld die tussen Joe en Averell Dalton (niet voor niets creaties van meesterscenarist René Goscinny). De sterkste karakters van het Duckuniversum zijn, zelfs in deze strip, toch Donald en Dagobert. En de sterkste karakters dragen nu eenmaal het verhaal, worden daardoor als vanzelf ook de populairste karakters en horen dus eigenlijk de titelhelden van de strip te zijn. Maar dat dat laatste niet altijd het geval is, bewijst bijvoorbeeld onze eigen Arie in de Bob Evers strip.
Heel veel plezier allemaal met dit verhaal en tot morgen!

Geen opmerkingen: