maandag 11 augustus 2008

Deze week geen nieuwe pagina

Tja, beste bloglezers, jullie denken misschien dat deze titel een grapje is, Maar nee, dit is heel serieus. Deze week is er geen nieuwe zwartwit-pagina. En dan bedoel ik het letterlijk, met de nadruk op ‘nieuw’. De pagina waar we nu aan toe zijn, pagina 31, had zijn primeur namelijk maanden geleden al. Eind april verscheen deze pagina al in Stripschrift 392, als illustratie bij een interview met onze uitgever, Ron Streppel van uitgeverij Boumaar. Op 25 april heb ik er op deze blog nog een stukje over geschreven onder de titel: Uitgever in de spotlights.
Wat zelfs Stripschrift (http://www.stripschrift.nl/) niet had, was scenario-pagina 31 en de bijbehorende schetsen. Die beleven dus vandaag wel zijn primeur op deze blog. Maar de Stripschriftlezers onder jullie hoeven deze keer niet te wachten tot vrijdag. Je kunt de geinkte pagina 31 er zo bij pakken!

Pagina 31 levert een tweede confrontatie van Kapitein Abercrombie op met de muiters. En wederom blijkt dat Abercrombie eigenlijk geen partij is voor het muitertrio. Gelukkig is onze kapitein deze keer zo verstandig om de hulp van zijn bondgenoot MacGarrigle in te roepen.
Al zijn de beide zeelieden in verticale zin een behoorlijk eind van elkaar verwijderd, want zoals jullie weten, heeft MacGarrigle zich met zijn mannen verschanst in de machinekamer en bevindt Kapitein Abercrombie zich op het brugdek.
Pagina 31 is opgebouwd uit de bladzijden 125 t/m 128 en 144 en 145 van het boek. De scene van pagina 31a, waar Barney Abercrombie beschiet, wordt door Willy van der Heide op deze pagina’s vanuit twee verschillende perspectieven verteld. Eerst gezien door de ogen van Kapitein Abercrombie, later gezien vanuit de muiters. Natuurlijk heb ik deze twee scene’s als het ware op elkaar geplakt er één geheel van gemaakt, dat tesamen de eerste helft van onze strippagina vormt. Met maar drie plaatjes, zodat Hans hier mooi de kans heeft om eens lekker uit te pakken met het tekenwerk.
Kijk zelf maar, beste Bob Evers-vrienden en vriendinnen. Hier is scenario-pagina 31:

PAGINA 31a:

1. Close-up van Barney die plotseling iets bemerkt op het brugdek (buiten beeld)
BARNEY: ?

2. Barney lost een schot in de richting van het brugdek. De andere twee muiters kijken geschrokken om.
GELUID VAN HET SCHOT: Pang!

3. Abercrombie ligt plat op zijn buik vlak bij de kaartenkamer. Barney wijst naar het brugdek. Harry en Mickey kijken naar boven, hun wapens schietvaardig. Op de achtergrond eventueel de Willi Waw en het eiland.
BARNEY: Daarboven zit dat varken van een kapitein!


PAGINA 31b:

1. De drie muiters keren om, richting steven. Mickey geeft bevel het brugdek in de gaten te houden.
MICKEY MOUSE: Hou die brug in de link! Als we even niet opletten, zijn we jarig.

2 Plat op zijn buik kruipt Abercrombie naar de openstaande deur van de kapiteinshut.
ABERCROMBIE: (Vloektekens) Die bandieten hebben mijn geweer! MacGarrigle! Waar zit MacGarrigle?

3. Eenmaal in de kapiteinshut klimt Abercrombie naar de brug.
ABERCROMBIE: In de machinekamer, misschien? Er is maar één manier om daar achter te komen.

4. MacGarrigle drukt op het witte knopje van de telefoon en begint een gesprek met de machinekamer.
ABERCROMBIE: Met Abercrombie! Hoe is de toestand beneden?

5. Close-up van een verbijsterde Abercrombie.
MACGARRIGLE (buiten beeld, via de telefoon): Hoe weet ik dat je Abercrombie bent?

Heel veel plezier en tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: