vrijdag 12 september 2008

your fourthnight update!!!


Rechts hiernaast, naast deze post, beloven Frank en ik dat we jullie op deze blog een kijkje gaan geven achter onze Bob Evers strip schermen. Dat we jullie op de hoogte zullen houden hoe het met het album in wording staat enzo. Hoog tijd dus hier en nu voor een g r o n d i g e Bob Eversstrip-update. Nog VEERTIEN NACHTJES immers tot die malle, rommelige ochtend straks in dat hallencomplex in Houten. . . .

Hardcover en softcover

Voorzover ik weet liggen we op schema, hoor. Ergens in Almere en Zwolle wordt, op het moment dat ik dit schrijf, hard gewerkt aan druk en binding van het nieuwe album. Voor wat de reguliere handelseditie betreft zit ons werk er nu toch écht op.
IJs en weder gediend, zullen Frank en ik dan straks op 27 september aanstaande in Houten, vanaf een uur of elf ’s ochtends achter de Boumaarkraam klaarzitten met héééééééééééééééééle grote stapels gloednieuwe hardcovers en softcovers van “Goudschip”. En voorzover menselijk mogelijk, gaan we aan die kraam proberen voor iedereen die dat wil, er een kleinigheidje in te schrijven en te tekenen (AAAAAARRRGH!!).
Speciaal is ook nog, dat we straks in Houten, naast vanzelf alle voorafgaande delen, ook ons eerste album “Varkensleren Koffer” weer in HARDCOVER bij ons zullen hebben!! Tenminste, de uitgever heeft ze bij zich. Die hardcover van 1 was helemaal uitverkocht, maar de vraag ernaar bleef aanhouden. Het is nu, op dit moment, wel nog even onduidelijk of die hardcover van deel 1 straks ook weer gewoon in de stripwinkel gaat komen te liggen. . . . Misschien wil Ron van Boumaar die hardcover het liefst als iets speciaals voor op beurzen houden.

Speciale edities

Je hebt van die liefhebbers en verzamelaars die iets aparts willen. Iets zeldzaams. Iets bijzonders. Een afwijkende binding, een aparte opdruk, iets geks erbij. En dat allemaal liefst ook een beetje normaal geprijsd. Ook deze Bob Eversstripvrienden willen we vanzelf heel graag tegemoet komen. In samenwerking met de Zwolse stripspeciaalzaak “DE BOEKENHALTE” maken we dan ook traditioneel in zéér beperkte oplage een aantal maffe en speciale Bob Evers edities. Op zaterdag 4 oktober vanaf een uurtje of twaalf vindt je ons in de Assendorperstraat 103 in Zwolle in de winkel van Willem om alle speciale editie-exemplaren ook nog te voorzien van een klein verhaaltje of tekeningetje.
Bij de speciale edities hoort ook weer vaak een zogenaamde “ex-libris”. Een los bijgevoegd BE-prentje dat ik exclusief voor bij die tweehonderd boekjes maak. Genummerd en gesigneerd en gedrukt in een oplage van tweehonderd. Honderdvijftig gaan er dan bij de speciale Boekenhalte-hardcovers en dan nog es vijftig bij de luxe-linnen. Dit zijn de speciale edities en verdere malle zaken:

-De BE-Boekenhalte editie. Een bijna gewone hardcover. De achterkant is afwijkend en er zit een gesigneerde en genummerde ex-libris bij. Oplage 150.
-De BE-Luxe Boekenhalte editie. Een in donkerrood linnen gebonden hardcover. Erbij een de gesigneerde en genummerde ex-libris en een inlegvel met originele tekening. Oplage 50.
-De BE-Super-de-luxe Boumaar editie. Een in donkerblauw linnen gebonden hardcover. De exemplaren voor auteurs en de kado-exemplaren (eerste exemplaar) vallen ook in deze categorie. Oplage 6 (of 8?)
-Het BE-“White album”. Een hardcover met een kaft van wit tekenpapier. Op de buitenkant van het album staat een originele tekening. Oplage 50.
-Zeefdruk van de zwartwit lijntekening van de “Goudschip”cover. Gespiegeld, genummerd en gesigneerd. Oplage 40
-Papieren draagtasje met gezeefdrukt BE-titelpagina plaatje. Oplage weet ik niet.

Ben je nou geïnteresseerd in een van die speciale editities enzo, surf, mail of bel dan snel naar de Boekenhalte en reserveer je exemplaar, want voorzover ik weet gaan die boekjes altijd errug hard:

www.boekenhalte.nl/
info@boekenhalte.nl
038 4221077

Publiciteit

Net vandaag uit de bus getrokken. De nieuwe STRIPNIEUWS. Het ledenblad van het Stripschap. Ook los te koop in de stripspeciaalzaak. Pagina 25 t/m 35 gewijd aan Saskia Janssen’s interview met Frank en mijzelf en meteen ook maar ZES pagina’s voorproef uit het nieuwe album erbij. In kleur!!! Voor het eerst dat ik het spul in druk zag daarnet . . . altijd even schrikken. Confrontatie met eigenste ik.
En nee, ik heb helemáál niet gezegd dat “ . . . onze tekeningen veel mooier zijn dan op de ouwe boekjes”!!! Echt niet! Hoe komt DAT er nou weer in?

Signeren

Ook ergens rechts van deze post ook nog een alsmaar uitdijend lijstje met data en plaatsen waar Frank en ik de komende tijd zullen gaan verschijnen, om te komen babbelen en vooral om opdrachten te schrijven en poppetjes in albums te gaan tekenen. Na Houten en Zwolle gaan we weer ouwerwets op tournee. Vast ook wel een keertje bij jou in de buurt, blogvriend! Kom vooral even “HALLO” zeggen!

Okee. Iedereen weer helemaal op de hoogte? Fijn weekend!

PS: Als illustratie plompverloren de nieuwe BE-pagina. En niks geen commentaar van de makers erbij . . . zucht.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

kreeg vandaag de Stripnieuws met de prachtige pagina's van Bob Evers. Wat een onhollands talent ben je toch Hans! Het stripschap heeft stront in de ogen dat ze jou niet de Stipschapprijs hebben gegeven.

HenriekeG zei

Pff... al die originele tekeningen in/op al die albums maken... daar moet je toch niet aan denken. Oh nee, wacht, een echte tekenaar doet natuurlijk niets liever.
Zaterdag of zondag kom ik één of twee albums meenemen, gewoon softcover weliswaar. Ik heb er zin in :)

Anoniem zei

Joepieee! Ik kom ook voor de nieuwe Bob naar Houten... ! En een interview met de makers staat binnenkort ook in Brabant Strip Magazine ;)

Hans van Oudenaarden zei

@ anoniem 1: Dank, anoniem 1! Ik bloos ervan!
@ Henrieke: We gaan je zien in Houten!
@ anoniem 2: En jou ook, anoniem 2! En erg benieuwd naar dat interview in Brabant Strip Magazine!

Anoniem zei

Hallo Hans, zoals gebruikelijk zal ik er zijn.... in Houten maar vooral ook in Zwolle. De bestelling is al gedaan.... gewoon van elke uitvoering 1 exemplaar!
Maak je van de 'witte' nummer 50/50 iets moois????
Tot over 12 dagen! Carlos