dinsdag 23 september 2008

Nog vier dagen... en al 37 pagina's!

Hoi allemaal! Beloofd is beloofd, dus met nog vier dagen te gaan tot aan het nieuwe Bob Evers album ‘De strijd om het goudschip’ is hier scenario-pagina 37 met de bijbehorende schetsen van Hans.

Op pagina 37 lijken de muiters dichterbij de overwinning dan waar dan ook in dit verhaal. Al op de eerste helft wordt duidelijk dat ze van Kapitein Abercrombie geen tegenstand meer hoeven te verwachten. Zoals Mickey Mouse zegt: “Nu alleen de machinekamer nog uitroken en we zijn boven Jan.”
Denken ze! Want onze drie muiters houden geen rekening met de Kanaken die zich aan boord van de Frisco verbergen en niet met met Bob, Arie en Hennessey die in de sloep van de Willi Waw verborgen zitten.
Op pagina 37 vindt ook de eerste confrontatie tussen de Kanaken en de muiters plaats. Harry ontdekt als eerste dat er buiten McGarrigle en zijn twee stokers en Kapitein Abercrombie nog meer lieden aan boord zijn. En het scheelt niet veel of Harry had helemaal nooit meer iets ontdekt.
Een pagina dus, waarop de situatie op de Frisco weer een klein stukje verandert en de verschillende partijen weer op een andere manier tegenover elkaar staan. En eigenlijk ook symbolisch voor de manier waarop ik mijn scenario’s schrijf. Dat er in elk geval elke pagina iets verandert: de situatie, de locatie, hoofd- en bijfiguren of wat dan ook, maar zodanig dat iedere pagina het verhaal weer een eindje verder helpt.
Kijken jullie zelf maar of dat gelukt is. Hier is pagina 37:

PAGINA 37a:

1. Muriloff en de Kanaak komen te voorschijn uit twee kisten in het proviandhok, als de muiters de kombuis weer verlaten.
MICKEY MOUSE (buiten beeld): We gaan een kijkje op het brugdek nemen, jongens. Dat schot van ons schijnt behoorlijk raak geweest te zijn.

2. Mickey Mouse klimt de trap naar het bruggendek op.
MICKEY MOUSE: Blijf een eind achter me en dek me.

3. Mickey tuurt voorzichtig over het brugdek en ziet dat het leeg is. Op de achtergrond de openstaande deur van de kapiteinshut.
MICKEY MOUSE: Niemand!

4. Mickey Mouse staat grinnikend in de deuropening van de kapiteinshut en kijkt neer op Abercrombie, die tegen de wand aan zit. Abercrombie heeft zijn ogen gesloten, zijn schouder en bovenarm in een van bloed doordrenkt verband.
MICKEY MOUSE: Haha! Da’s ook voor mekaar! Nu alleen de machinekamer nog uitroken en we zijn boven Jan.

5. Mickey Mouse kijkt door het raam van de kapiteinshut en schrikt van iets buiten beeld.
MICKEY MOUSE: Hei…wat is dat?


PAGINA 37b:

1. De drie muiters zien vanaf het brugdek hoe de Willi Waw hun richting opvaart. De sloep is voor hen niet te zien.
BARNEY: De Willi Waw!
MICKEY MOUSE: Als ze hier soms aan boord willen komen, zal ik ze een warme ontvangst bereiden.

2. Mickey Mouse deelt bevelen uit aan Harry en Barney. Beiden maken aanstalten hun posities in te nemen.
MICKEY MOUSE: Barney, ga voor mij op de boeg staan. Harry, jij op je post bij de achtersteven. Ik blijf hier op de brug.

3. Harry loopt naar het achterdek in de richting van de achter de laadmast verborgen Kanaak.
Er ligt een ketting met een losse lus op het dek, twee passen van de laadmast vandaan.
Geen tekst.

4. De Kanaak heft zijn mes naar Harry, die met zijn rug naar hem toestaat, maar blijft met zijn voet hangen in de losse lus van de ketting.
GELUID VAN DE KETTING: Rinkel!
5. Harry schiet als de Kanaak wegvlucht achter de laadmast en de stoomlieren. Rondom de laadmast en de stoomlieren zijn grote dichte plekken schaduw te zien. De vuurstralen van de schoten spuiten door het duister als oranjerode potloden.
GELUID VAN DE SCHOTEN: Pang! Pang! Pang!


Veel plezier allemaal en tot morgen. Dan vind je alle info over de voorpremière van het nieuwe Bob Evers album op de Stripdagen te Houten op deze blog. En vanzelfsprekend ook over de diverse signeersessies en de meet en greet rond Bob Evers. Tot dan!

Geen opmerkingen: