donderdag 25 september 2008

J A J A , H I J I S E R ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !


Frank! Ik heb hem!

Gistermiddag. Half vijf. De bel. Vorige week had ie er al over de telefoon op gezinspeeld, dattie wellicht nog wel even zou langskomen begin deze week. Boumaar uitgever Ron Streppel aan de deur. Met onder z’n arm, helemaal vers van de binder in Lelystad, de eerste doos “BOB EVERS STRIJD OM HET GOUDSCHIP”-jes!!! Of ik tijd had voor een bakkie . . .

Open ging de doos en daar was ie dan! In glimmend bordeaux en nog helemaal stinkend naar drukinkt! Het boekje! Het nieuwe boekje!!! De nieuwe Bob! En ik verzeker je, blogvriend, dat blijft een ontroerend moment, hoor! Elk boekje opnieuw! Anderhalf jaar werk opeens samengebald in zo’n plat pakketje glimmend drukpapier. Toch een soort geboorte! Voor het eerst lag ie daar dan in de hand van uw tekenaar. Superjammer dat Frank er niet bij was! Ik wist ook niet of en wanneer dit moment deze week zou plaatsvinden, Frank! Zou wel een mooie foto geweest zijn!

Okee, boekje helemaal doorgenomen, koffie gedronken en na een vrolijk uurtje Ron weer uitgezwaaid. Tot zaterdag, enzo. Frank gebeld en nu dus, deze mooie donderdag, de blog ermee op! Per slot is dit moment het moment waarnaar we hier al maanden toewerken! Het eerste bestaansrecht van deze blog. En daarmee ook een beetje jouw moment, blogmakker!

Komende zeterdag, in Houten. Dan is ie er eigenlijk pas echt, natuurlijk. En de dagen erna hopelijk ook bij je eigen stripwinkel! Tot dan staan die pallets met nieuwe BE-boekjes ergens in het land nog in een donker pakhuis te wachten op hun uitlevering naar speciaalzaak, Ako en Bruna. Tot dat moment zal iedereen nog héél even moeten wachten op z’n eigen exemplaar. Zelfs Frank!

Hier dan alvast maar wat fotootjes. Trotse fotootjes!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier nog geen nieuwe Bob :( -J-.

Frank Jonker zei

Ha -J-,

Hartstikke leuk dat er van het weekend ook weer bij bent. En dat album. Tja, op het moment zijn Hans en Caroline de enigen in heel Nederland die het in huis hebben. Ik hoop maar dat distributeur Van Ditmar het morgen alsnog in de winkel legt. Anders zullen we met z'n allen moeten wachten tot zaterdag om het album, net als Hans, in onze handen te kunnen houden.

Hartelijke groeten,

Frank

Anoniem zei

Van Harte mannen!!!
Een feestelijk moment en het is erg leuk dat het allemaal zo vers van de pers bij ons, bloglezers, wordt gebracht!
Ik stel me zo voor dat het voor iedere tekenaar en schrijver een prachtig moment moet zijn om z'n arbeid zo geöbjectiveerd in handen te hebben, maar alleen dankzij jullie initiatief tot deze blog leven wij zo intens mee. JOEPIE!

Groetjes,
Henkus

Anoniem zei

Ziet er weer gelikt uit...... weer een missie volbracht en dat zonder voorpublicatie. Gelukkig gaat dat veranderen, alleen moeten wij fans dan nog iets langer wachten op het volgende album. Weer een trilogie? Heren, waarom niet eerst weer een enkel avontuur uit de eerste 10 delen van vd Heide?
Heel erg bedankt voor al het moois op deze blog en blijf hem gebruiken! Tot zaterdag!

Frank Jonker zei

Ha Henkus en Carlos,

Eindelijk weer even tijd om op de blog te reageren. Dank jullie voor de felicitaties en de complimenten.
Zo'n nieuw album helemaal in het echt, is toch iedere keer iets heel bijzonders. Dat zal ook altijd wel zo blijven, denk ik.
Henkus, wel jammer dat we gemist hebben op de Stripdagen, maar misschien zien je we nog op een van de andere signeerdagen?
En Carlos, hartstikke leuk je weer even 'in het echt' gesproken te hebben. Kon ik ook meteen je vraag over die trilogie beantwoorden. :-)
Tot zaterdag!

Hartelijke groeten,

Frank