vrijdag 26 juni 2015

De nieuwste strips

Rhonda komt in actie in aflevering 9 van  'Rebecca', op bladzijde 18 t/m 20 van de nieuwe Eppo (nr 9-15). Doel: het bemachtigen van dagboek van Dana Dane. Een dagboek dat vooralsnog in handen is van Nora Cagman. Maar niet lang meer, als het aan Rhonda ligt. Gaandeweg haar acties ontdekt Rhonda meer over zichzelf. Dingen die ze blijkt te kunnen en die niet normaal zijn voor een beroemde filmster en die haar wantrouwen jegens Cagman nog meer doen toenemen. Cagman probeert intussen een soort van live screentest op televisie te organiseren met het doel Dana Dane voorgoed terug op de kaart te zetten. Maar dan bemerkt Cagman dat Rhonda niet meer in haar suite is. Of Rhonda nog op tijd terug is, of Cagman om een andere manier om de tuin kan leiden, lees je in de volgende Eppo.

En ja, twee weken kondigden we het al aan, maar nu is hij dan echt verschenen: de nieuwe Stad Magazine (nr 8-2015).

(Illustratie: IJsbrand Oost)

Met daarin de tweede culinaire strip, die IJsbrand en ik in samenwerking met 's Amuse Cateraar voor dit Groningse magazine maken. In 'Cafe de Sleutel: Proeflokaal' krijgt Daan te maken met Sibo en Wieke die maar niet weten wat ze uit al die gerechten nu moeten kiezen en daarom maar een hap en een nip bij de andere gasten nemen. Gelukkig heeft Daan een betere oplossing. En of dat nog niet genoeg is, zorgt dit alles er ook nog voor dat een bekende stripheld een hapje in het Proeflokaal komt eten. De grote plaat uit de strip kent trouwens twee verschillende versie. De versie uit de strip en de versie die Café de Sleutel voor haar promotie gebruikt en die je hierboven ziet. Het verschil zit hem in de teksten. In de strip is dat een onderdeel van het verhaal, in de promotieplaat staat de tekst en daarmee ook de plaat geheel op zichzelf.

Prettig weekend allemaal!

2 opmerkingen:

Hans van Oudenaarden zei

Mooi samengevat weer !!!! Frank, waarom schrijf jij die samenvattingstekstjes niet bovenaan de Eppo-Rhonda-bladzijde ?

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Graag gedaan weer die samenvattingen. En tja, de samenvattingen voor Eppo schrijven? Interessante klus, maar is het niet nog beter als de auteurs zelf hun 'wat voorafging' zouden schrijven? Theoretisch zou dan alles erin moeten staan, wat belangrijk is voor het verhaal. :-)

Hartelijke groeten,

Frank