vrijdag 5 juni 2015

75 jaar Katrien Duck

Morgen, 6 juni 2015, is het precies 75 jaar geleden dat Daisy Duck, in Nederland bekend als Katrien, haar debuut maakte in de film 'Mr. Duck steps out'.

(Illustratie: Carl Barks, © Disney)

In november van datzelfde jaar, 1940 dus, maakte Katrien ook haar stripdebuut in de Donald Duck-dagstrip van Al Taliaferro. En drie jaar later verscheen ze ook voor het eerst in de strips van Carl Barks. Sindsdien speelt Katrien regelmatig mee in de Duckstrips en tekenfilm, heeft ze zelfs haar eigen stripserie en in Nederland zelfs haar eigen blad.

Het weekblad Donald Duck pakt deze week dan ook groots uit rond de verjaardag van Katrien. Het nieuwste nummer (nr 23-2015) opent met een verhaal over de verjaardag van Katrien en ze treedt bovendien ook op in diverse andere strips in het blad. De abonnees van Donald Duck krijgen er bovendien een speciaal Katrien Duck (juni 2015) bij, met onder andere een lang verhaal waarin Katrien zelfs gaat trouwen. Op bladzijde 39 t/m 41 van deze Katrien vind je een Duckies-verhaal waarin alles om een verjaardagscadeau voor Katrien en waarvoor ik scenario al in 2006 schreef.
Lizzy, Juultje en Babetje hebben een cd van Ruth Sjalott gekocht (in het scenario nog Marco Borkatto en Lucy Zilvermeeuw), maar ze hebben een probleem: waar verstoppen we het cadeau, zodat Katrien het niet vindt. Willie denkt de oplossing te hebben. Hij verstopt de cd op internet, in de wolk zoals in de strip staat. En let wel, in 2006 wist nog haast niemand wat 'the cloud' was. Maar zelf negen jaar later is Willie zijn tijd ver vooruit, want hij verstopt daar geen bestanden, maar het hele cadeau na het eerst gedigitaliseerd te hebben. Helaas heeft Willie zijn wolk niet goed genoeg beveiligd. En wat daar de gevolgen van zijn...

Prettig (feest)weekend allemaal!

Geen opmerkingen: