zondag 27 november 2011

De strips van deze week

Het is even wennen. Werd er traditiegetrouw in de week voor Pakjesavond altijd wel ergens een Sinterklaasverhaal van me gepubliceerd, dit jaar is dat even anders. Okee, het verhaal ‘Donald Duck als hulpdichter’ is natuurlijk nog steeds te vinden in de Extra Donald Duck Sinterklaasspecial, maar de nieuw verschenen tijdschriften publiceren drie heel andere verhalen. Al moet ik zeggen, in alle drie zit ergens wel een cadeautje verstopt.

Zoals in de gag van Karlijn, Catootje en de ouders op bladzijde 37 van de nieuwe Tina (nr 48-2011). Een gag gebaseerd op het allereerste scenario dat ik samen met collega-scenariste Saskia Janssen maakte. En ook het idee, over een bekend persoon die meespeelt in een van de teams bij de voetbalwedstrijd van Catootje, kwam van Saskia. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studios.

Een langer verhaal dan en wel Sarah de Shire op bladzijde 52 t/m 57 van de nieuwe Penny Plus (nr 12-2011). Het verhaal is een soort vervolg op het verhaal van vorige maand.

(Illustratie: © Holco Publications)

Want dachten Maura en Marlin aan het eind van het vorige verhaal nog dat Sarah drachtig was, aan het begin van dit verhaal blijkt volgens de dierenarts geen sprake van te zijn. Maar tijdens een weekendje op een ponystoeterij krijgt Sarah toch ineens de zorg voor een moederloos Shetlandveulen. Het idee voor dit verhaal kwam van de Penny-redactie, waarna ik het scenario voor het verhaal schreef.

En dan tenslotte op bladzijde 59 van diezelfde Penny, een nieuwe gag van EzelPedro.

(Illustratie: © Holco Publications)

Gebaseerd op twee elementen uit het leven van Pedro, namelijk de ritjes met kinderen op zijn rug over de Franse camping van Oom Karel en de klusjes die hij als trekdier voor diezelfde Oom Karel moet opknappen. Maar wat nu als er een hele rij kinderen staat te wachten, terwijl Oom Karel Pedro’s hulp nodig heeft om een aantal spullen te versjouwen? Pedro zou Pedro niet zijn als hij er niet in slaagde het ene probleem met het andere op te lossen.

Geen opmerkingen: