dinsdag 1 november 2011

De eerste publicaties van de maand

Begin augustus verscheen de eerste van twee speciale voetbalgags van de Duckies op de achterkant van de Duck Out. De tweede en laatste gag in die serie is vanaf vandaag te lezen op bladzijde 52, ofwel de achterkant van de nieuwe Duck Out (nr 4-2011). Een grap over sponsors en wat die zoal voor een club kunnen beteken. Maar zo’n sponsor wil uiteindelijk ook weer geld terugzien, zeker als die sponsor Dagobert Duck heet. De gag werd getekend door Spaanse tekenaar Sergio Garrido.

Tegelijk met de nieuwe Duck Out verscheen ook de nieuwe Sesamstraat (november 2011) in de winkel.

(Illustratie: Magic Eye Studios, © Sesame Workshop)

Met daarin een Bert en Ernie verhaal, dat begint met Ernie's bekende kreet uit het televisieprogramma Sesamstraat: “Bert, slaap je al?” En inderdaad, Bert slaapt al, maar is daarna wel wakker. Bert zorgt ervoor dat Ernie toch in slaap valt, maar ja, wie zorgt er dan voor dat Bert weer kan slapen? Het verhaal werd getekend door onze Braziliaanse vrienden van de Magic Eye Studios en werd eerder deze jaargang van Sesamstraat ook al gepubliceerd en wel in het januari-nummer.

1 opmerking:

Otto zei

En vandaag in de nieuwe Eppo wordt de bijdrage van Hans genoemd in de aankondiging van het (thema) kerst nummer van de Eppo. Het wat gammele Help me, Rhonda is door de Eppo redactie omgetovert tot Red me, Rhonda. De nieuwe titel is welligt toepasselijk voor het project maar is als titel voor de strip toch nog wel een tantje gaarder ;-).