vrijdag 28 oktober 2011

De strips van deze week

Het duurt nog zo’n twee weken voor de goede Sint in Neder-land arriveert, maar toch liggen deze week al de eerste Sinterklaasuitgaves in de winkel. Zoals bijvoorbeeld de Extra Donald Duck Sinterklaas-special, speciale editie 2011. Achterin deze special, op bladzijde 61 t/m 64, een Donald Duck verhaal dat ik speciaal schreef voor het Sinterklaasfeest van dit jaar en waarin Donald zijn diensten als hulpdichter aan Sinterklaas aanbiedt. Dit alles omdat de Rijmpiet teveel chocolade-letters heeft gegeten en letterlijk en figuurlijk geen letter meer wil zien, of ie nu van chocola is of op papier staat. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.

Buiten dit Sinterklaas vind je in de nieuwe Penny Plus (nr 11-2011) ook nog twee verhalen die niets met Sinterklaas of welke feestdag dan ook te maken hebben.

(Illustratie: © Holco Publications)

Hoewel, het nieuwe verhaal van Sarah de Shire op bladzijde 50 t/m 55 had ook niet misstaan na de feestdagen. Sarah moet in dit verhaal namelijk afvallen en haar baasjes Maura en Marlin tevergeefs allerlei manieren bedenken op dit voor elkaar te krijgen. Het idee voor dit verhaal kwam van de Penny redactie, waarna ik het scenario voor de strip schreef.

En dan op bladzijde 58 van de nieuwe Penny Plus een gloednieuwe EzelPedro-gag.

(Illustratie: © Holco Publications)

Vorige maand publiceerde Penny Plus nog het eerste lange EzelPedro-verhaal, speciaal voor Brooke Hospital, maar normaal gesproken beleeft EzelPedro zijn avonturen in gags op een Franse camping. De eerste die ik daarvoor schreef, over het springkussen bij de animatietent, vind je deze maand in de nieuwe Penny Plus Enne… zo’n springkussen is natuurlijk heel erg leuk voor kinderen, zoiets, tot er eentje het verpest voor alle anderen. En uiteraard moet die figuur op zijn nummer gezet worden.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: