maandag 3 oktober 2011

De andere publicaties van vorige week

Na het album De grappigste avonturen van Donald Duck nr 34 en de nieuwste GRNVLD, nummer 07, met vooral veel nieuw illustratiewerk van Hans, zijn er deze week nog twee strips nieuw verschenen. Allereerst is dat een verhaal van Nick en Simon in de nieuwe Tina (nr 40-2011) over coversongs. De vele artiesten die een aantal maanden geleden de hitparade bestormden met hits van andere artiesten, vormden de inspiratie voor dit verhaal. En dus krijgen onze Volendamse helden van manager Jaap de opdracht twaalf covers uit te zoeken voor een nieuw album en de beste te selecteren als single, teneinde daarmee weer een nummer 1-hit a la Glennis Grace te scoren. Maar natuurlijk eindigt zo’n verhaal anders dan je denkt.
Daarom liet ik Nick en Simon wel aan de slag gaan met die covers, maar uiteindelijk op iets heel anders uitkomen. Voor het verhaal was het logisch dat ze tijdens de repetities zouden beginnen met de opname van “The sound of silence”, omdat ze immers hun eigen songs niet mogen zingen, maar voor de rest van mijn verhaal was dit lied niet bruikbaar, omdat daar al een heel goede Nederlandse versie van bestaat. Die versie vormt in het verhaal een brug naar het volgende lied, dat wel bruikbaar was voor het vervolg van het verhaal. In het scenario stonden ook de tekstschrijver en de vertolker van ‘Het geluid van stilte’ vermeld, maar die zijn in de uiteindelijke strip helaas weggevallen. Iemand een idee wie ik bedoel?
De strip is te vinden op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

En dan een heel speciale strip in de nieuwe Penny Plus (nr 10-2011), EzelPedro in Egypte.
Een verhaal voor het goede doel, namelijk voor Brooke Hospital Nederland (http://www.brooke.nl/).
Brooke Hospital zet zich in voor werkpaarden en ezels van straatarme mensen in landen als Egypte, India en Pakistan en EzelPedro is niet alleen een vast stripcharacter in Penny Plus, maar ook de Nederlandse ambassadeur van Brooke Hospital.

(Illustratie: © Holco Publications)

Normaal zijn de avonturen van EzelPedro slechts één pagina lang, maar speciaal voor deze gelegenheid mocht het verhaal acht pagina’s lang worden. En dus ging ik op een maandagochtend naar Amsterdam, naar Brooke Hospital, waar ik kennismaakte met Claire en Gwen van Brooke Hospital Nederland en met hun informatie en ideeen uiteindelijk het scenario schreef voor dit verhaal, waarin EzelPedro en zijn baasje Lisa een soort droomreis door Egypte maken en niet alleen de verschillende toeristische attracties bezoeken, maar ook veel van het werk van Brooke Hospital in Egypte te zien krijgen. Veel van de personages die ze ontmoeten zijn werkelijk bestaande mensen of dieren, die allen op de een of andere manier met Brooke Hospital te maken hebben. Het verhaal wordt in twee delen in de nieuwe Penny Plus gepubliceerd, deel 1 op bladzijde 22 t/m 24 en deel 2 op bladzijde 45 t/m 49.

(Illustratie: © Holco Publications)

Claire en Gwen hebben trouwens niet alleen een grote bijdrage geleverd aan het verhaal en het scenario, maar ze spelen samen met Pien, ook van Brooke Hospital Nederland, ook nog een kleine rol aan het einde van het verhaal, waar ze te gast zijn bij EzelPedro en Lisa. En dan weet je als lezer ook meteen hoe het idee voor deze strip tot stand kwam.

En dan last but not least, nog een nieuwtje over het album‘De verdronken paarden van Ameland’ en de binnenkort te verschijnen dvd ‘Penny’s Shadow’. De dvd van Penny’s Shadow verschijnt op 26 oktober en als abonnee van Penny kun je hem nu al bestellen. Maar ook als niet-abonnee kun je de dvd vanaf volgende week dinsdag 10 oktober bestellen in de Penny webshop.

(Illustratie: Alberto Saichann en Eduardo Lago, © Holco Publications)

In beide gevallen krijg je de dvd zo’n twee weken voor de releasedatum al thuisgestuurd en krijg je het album “De verdronken paarden van Ameland” er gratis bij. Je leest er alles over op pagina 2 van de nieuwe Penny Plus. Maar je begrijpt, zodra die actie in de Penny webshop staat, lees je er ook alles over op deze blog. Het album ‘De verdronken paarden van Ameland’ is op dit moment al wel los, dus zonder de dvd, te bestellen in de Penny Webshop: http://www.penny.nl/shop/catalog/product_info.php?cPath=68&products_id=430
En of het album nu rond 12 of 26 oktober in heel Nederland verkrijgbaar zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk, maar zodra ik meer weet, lees je dat uiteraard ook op deze blog.

Geen opmerkingen: