donderdag 17 november 2011

P@per 16: The return of Puppy from Hell

En ja, hoor, daar lag ie vandaag in de brievenbus: de nieuwe BSM en vooral de nieuwe P@per! P@per 16 is wel een heel speciaal nummer, want niemand minder dan Hans van Oudenaarden staat centraal in dit nummer van P@per.
Allereerst is er natuurlijk de prachtige Puppy from Hell-cover, die speciaal voor deze P@per gemaakt is. En dat is nog lang niet alles. Want zoals in het voorwoord op bladzijde 2 al vermeld staat, is er verder in dit nummer nog veel meer aandacht voor Hans en natuurlijk vooral voor Puppy from Hell.

Op bladzijde 8 t/m 10 lees je het interview van Ivan Claeys met Hans. Over het ontstaan van de Puppy from Hell-strip, de zoektocht naar een publicatiemedium, de samenwerking met Caroline, de ontwikkelingen van het medium strip, Rhonda en de verhouding van de kunstenaar tot de samenleving. En uiteraard wordt ook Bob Evers in dit interview genoemd.

En dan als klap op de vuurpijl maar liefst vier pagina’s met in totaal 16 afleveringen van de strip Puppy from Hell, door Hans van Oudenaarden en Caroline van der Lee, met in de hoofdrol de blauwe rus Robin en colliepup Nell. Zodat iedereen die vorig jaar in Kampen geen Puppy from Hell-boekje meer kon bemachtigen nu alsnog kan kennismaken met de strip. Kortom, deze P@per moet je gewoon lezen! Mis hem niet!

2 opmerkingen:

Otto zei

Toch jammer dat Puppy niet van de grond is gekomen. Ik heb echt dubbel gelegen om de grappen en het tekenwerk is verschrikkelijk goed. Verder vinden minimaal 3 generaties die ik ken dit leuk dus met zo´n breed publiek verwacht je toch publicatie. Gelukkig kunnen nu alle stripliefhebbers van Puppy genieten.

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Ben het helemaal met je eens. Puppy from Hell verdient zeker een tweede kans. Gelukkig zag ik op internet dat de publicatie in P@per al wat discussie heeft losgemaakt. En dan bedoel ik in postieve zin. Op het forum 'De getekende reep' heeft al iemand het over een haalbare oplage van 600. Dus Hans, Caroline, ik zou zeggen; smeed het ijzer nu het heet is, en grijp jullie kans.

Hartelijke groeten,

Frank