zondag 30 augustus 2009

Al het nieuws van deze week

De maand augustus loopt op zijn eind en langzaamaan komt iedereen terug van vakantie. Het einde van de komkommertijd is in zicht. Geen berichten meer over de wereldrecordpoging van een ervaren zeilster of de tepel van een zangeres met een dijk van een stem. Nee, vanaf gebeurt er weer van alles dat echt het vermelden waard is in de media. En gek genoeg geldt dat ook voor de Bob Evers blog. Die prachtige maanraketprent van onze helden is natuurlijk hét nieuws hier op onze blog. En blijft dat vast en zeker nog wel tot aan de Stripdagen in Houten. Maar er is meer. Zoals:

Bob Evers in Valkenswaard

Niet aangekondigd op onze blog, maar toch was er gisteren op het 24ste Brabant Stripspektakel een Bob Evers signeersessie. Weliswaar zonder Hans, maar toch…
Met bloedhete en vooral rustige Stripspektakel van vorig jaar in gedachten, had ik wel zoiets van: “Wat moet dat worden, zonder tekenaar?” Maar het viel heel erg mee. Na de vaste kop koffie en rondje over de beursvloer ben ik iets na tien uur begonnen met signeren en tot ongeveer drie uur was er behoorlijk wat belangstelling aan de stand van uitgeverij Boumaar.
Veel Bob Evers albums gesigneerd, een aantal Ducktekeningen gemaakt en natuurlijk flink reclame gemaakt voor de maanraketposter die in Houten gaat verschijnen. En dat alles in het gezelschap van Ton, Fons en Mario achter de stand en Arno van Dijk, tekenaar van Faith McKeon, die in Valkenswaard samen met zijn broer het derde deel van zijn eerste trilogie presenteerde en uiteraard ook signeerde.
Kortom, hartelijk dank aan iedereen die we zaterdag aan de Boumaarstand mochten verwelkomen en in het bijzonder natuurlijk Johan, Franka en alle andere medewerkers van het Brabant Stripspektakel voor de gezelligheid en de genoten gastvrijheid in Valkenswaard.
De nieuwste publicaties

Met het eind van de vakantiekomkommertijd valt er ook weer iets meer te melden op publicatiegebied. Natuurlijk was er het vervolg van “Een overval in de lucht” in Eppo 16, maar ook de brief van Inge van Rossen in de rubriek Eppo Mail op pagina 2 is het vermelden waard. O.a. Bob Evers wordt ‘verslavend’ genoemd. Hartverwarmend zo’n brief. Daar gaat het toch immers om bij de voorpublicatie in een blad als Eppo. De spanning van ‘hoe zal het verder gaan?’ Elk nummer opnieuw. Ik zou zeggen, meer brieven van vrouwen graag in Eppo Mail. Vooral als ze Bob Evers lezen…
(Illustratie: Carl Barks, © Disney)

En ook Sesamstraat is terug van vakantie. Sinds afgelopen dinsdag ligt nummer 14 in de winkel, met Bert en Ernie op de cover en als thema de dagelijkse dingen. Ideaal thema voor de serieuze Bert natuurlijk, die zoals ook zovelen in onze volwassen wereld, bij het maken van lijstjes met things-to-do uitgerekend het plezier maken vergeet. En daar hebben we Ernie dan weer voor.
En natuurlijk is ook deze strip weer getekend door onze Braziliaanse collega en vaste bloglezer Silvio Spotti.

(Illustratie: Silvio Spotti (Magic Eye Studio), © Sesame Workshop)

Het Van Walraven Testament
(Illustratie: Eric Heuvel)

En dan is er nog een publicatie deze week. Eén pagina slechts, op het net, maar wel van een heel bijzonder verhaal. Dit jaar viert werkgeversverening AWVN namelijk haar 90-jarig jubileum en ter gelegenheid daarvan wordt een speciaal stripalbum uitgebracht: Het Van Walraven Testament.
De geschiedenis van de families Volder en Van Walraven met als rode draad 90 jaar arbeidsverhoudingen in Nederland. Geproduceerd door ons agentschap Comic House, getekend door Eric Heuvel en ik had de eer om het scenario te mogen schrijven.

(Illustraties: Eric Heuvel)

Het album is bedoeld voor de leden en relatie van het jubilerende AWVN en komt helaas niet in de winkel. Maar op de site van AWVN (http://www.awvn.nl/) vind je alvast pagina 11 van Het Van Walraven Testament en meer over de achtergrond van dit stripalbum. Volg deze link en je komt er vanzelf: http://www.awvn.nl/smartsite.shtml?id=14172

En na 1 oktober, als het album officieel gepresenteerd is, lees je er natuurlijk ook meer over op deze blog en uiteraard op de site van Eric Heuvel (http://www.redhill.nl/).

Geen opmerkingen: