woensdag 26 augustus 2009

Eppo 16: De herovering van het vliegtuig

Gelukkig weer als vanouds op woensdag de nieuwe Eppo in mijn bus. En morgen natuurlijk ook in de winkel. Met o.a. het eerste deel van Franka’s Harley Collection, brieven van vrouwen in de rubriek Eppo-mail, waarin o.a. Bob Evers lekker verslavend wordt genoemd. En verder de boekenkast van Fred de Hey, een interview met Kim Duchateau en Esther op de cover:

(Illustratie: Kim Duchateau, karikatuur: Mars Gremmen)
Maar natuurlijk bladeren na de complimenten over Bob meteen door naar bladzijde 24 en 25, waar “Een overval in de lucht” vervolgd wordt. Waar Jan en Arie zich hebben laten verrassen door Jeffries. Marsh en Winstone zijn de laatste hoop voor de passagiers. En ja, inderdaad, ze heroveren het vliegtuig, maar laten zich op hun beurt weer verrassen door Breitstein, met vreselijke gevolgen voor stewart Lie Dee. En op de valreep van pagina 31 van ons stripverhaal licht Winstone een tipje van de sluier op van wat er nu echt speelt tussen hem en Marsh.

PAGINA 31a:

1. Jeffries wandelt met zijn gevangenen in de richting van Breitstein, die achter de platte steenklomp vandaan komt. Arie en Jan staren verslagen voor zich uit.
JEFFRIES: hedaar, breitstein… ik heb dit mitrailleursnest helemaal alleen genomen!
BREITSTEIN: goed werk! nu zie ik dat wai jou kunnen fertrouwen! stopf ze in de grot bai de rest.
ARIE: jeffries, vuile verrader!

2. Marsh en Winstone komen het vliegtuig in. Lie Dee kijkt verrast op als hij Marsh en Winstone ziet. Hij is bezig wat borden af te wassen.
TEKSTBLOK: op dat moment…
MARSH: steward, waar zit je? zijn er nog wapens aan boord? alsjeblieft, geef ze ons direct.
WINSTONE: en heb je wat te drinken voor ons, want we houden het niet meer uit.

3. Marsh en Winstone drinken ieder een glas water, terwijl Lie Dee met wapens komt aandragen. Voor Winstone heeft hij een legerpistool kaliber .45 met twee dozen bijbehorende patronen, voor Marsh een automatisch pistool.
WINSTONE: we hebben het vliegtuig, maar daarmee hebben we de strijd nog niet gewonnen. moet niet een van ons de anderen een handje gaan helpen met knokken?
MARSH: ze kunnen het daar best redden, want bij de jongens kunnen ze toch niet komen.

4. Marsh en Winstone pakken hun wapens aan van Lie Dee. Deze vertelt hen wat er zojuist gebeurd is bij het vliegtuig.
LIE DEE: no, niet zo goed. de dame met bril en boek heeft jeffries vrijgelaten.
MARSH EN WINSTONE: wat?! waar ging hij heen?

5. Close-2-shot van een verbijsterde Marsh en Winston. De ruiten versplinteren door een salvo en Lie Dee zakt (buiten beeld) in elkaar. Er vliegen wat glassplinters rond.
LIE DEE (buiten beeld): naar de rots, met pistool, en… aargh!
GELUID VAN DE BREKENDE RUITEN: KLETTER!
GELUID VAN HET SALVO: Tak-tak-tak-tak-tak-tak-tak-tak!
MARSH: !!
WINSTONE: !


PAGINA 31b:

1. Overshoulder van Winstone die door de gebroken ruit loert en Breitstein met de stengun ziet staan op dezelfde plek van waaruit hijzelf eerder Anderson heeft bevrijd.
WINSTONE: breitstein!

2. Winstone vuurt vanuit het vliegtuig. De kogel slaat tien centimeter boven Breitsteins rechterschouder in. Breitstein duikt haastig weg achter een rotsblok. Marsh heeft zich over Lie Dee gebogen. Lie Dee is getroffen is zijn zij. Dit hoeft niet in beeld.
GELUID VAN DE KOGEL: Pang!
LIE DEE: u moet weten… ik… water en eten gebracht… naar piloot… dame met…bril… en boek… nog daar… daar… alles o.k…. ik niet… ik….

3. Marsh (op de achtergrond) verzorgt de wond van Lie Dee met wat er aan medisch materiaal aan boord van het vliegtuig is. Winstone kijkt toe op de voorgrond met zijn pistool in de aanslag.
MARSH: weer een gewonde… goeie dappere kerel! die schoften zullen hiervoor boeten.
WINSTONE: het komt nu op ons tweeën op aan… zorg jij ervoor dat ik in mijn rug gedekt ben. als ik nog eens breitsteins kop krijg te zien…

4. Winstone en Marsh nemen positie in. Zonder om te kijken stelt Winstone een vreemde vraag. Lie Dee ligt op de achtergrond buiten kennis en in het verband op een deken.
WINSTONE: zeg, marsh, vind je het niet gek, dat uitgerekend wij tweeën worden uitgekozen om het vliegtuig te veroveren?
MARSH: ?


Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: