donderdag 13 augustus 2009

Eppo 15: Jeffries op vrije voeten!

Oei, had ik gehoopt gisteravond lekker de nieuwe Eppo te kunnen lezen, viel hij pas vandaag binnen, zeg! Maar goed, hij is er, bij de abonnees en in de winkel: Eppo 15!
Met daarin het vervolg van Agent 327, de oproep voor de schurken-top 3 (mogen wij alvast Jeffries en Breitstein tippen? Of wat te denken van Mickey Mouse uit de Zuidzee-trilogie?) en verder een interview met Jean-Marc van Tol, de boekenkast van René Uilenbroek en jammer genoeg alweer het slot van Max Miller.

(Illustratie: Martin Lodewijk, karikatuur: Mars Gremmen)
En natuurlijk gaan de avonturen van Jan en Arie weer als vanouds door op bladzijde 24 en 25 van de nieuwe Eppo. Op pagina 29 van ons Bob Evers stripverhaal “Een overval in de lucht” zien we al meteen dat het Anderson was die in de cliffhanger van vorige keer de klappen kreeg. Maar gelukkig, zoals Jan opmerkt: “Anderson beweegt!... Hij gaat terug!”
Vrijwel tegelijkertijd gaan Marsh en Winstone op weg naar hun ‘fifteen minutes of fame’ en staat tante Ginny, die totaal niet weet wat zich de afgelopen Eppo’s allemaal heeft afgespeeld rondom bij de grotten en het vliegtuig, op het punt een enorme blunder te begaan. En dat ondanks de herhaalde waarschuwingen van steward Lie Dee.

PAGINA 29a:

1. Kaalmans wordt verdreven door een nieuwe stenenhagel vanuit de grot en zoekt opnieuw dekking achter de grote steen. Platneus wordt getroffen door een aantal stenen tegen zijn hoofd. Anderson ligt bewusteloos in het zand. Breitstein valt uit tegen Kaalmans.
GELUID VAN DE STENEN: Kets! Baf! Bam!
BREITSTEIN: stommeling! iek heb jou gezegd: geen geweld tegen anderson. als dit verkeerd afloopt, dan…

2. Vanuit hun schuilplaats zien Jan en Arie hoe Anderson weer opkrabbelt en naar de grot loopt. Tegelijkertijd springen Marsh en Winstone eruit.
JAN: anderson beweegt!... hij gaat terug!
ARIE: En daar: marsh en winstone!

3. Marsh en Winstone zoeken dekking in het stenenveld. Een stengunsalvo van Kaalmans mist hen op een haar na. Jan en Arie kijken op de achtergrond toe.
GELUID VAN HET SALVO: Taktaktaktaktaktaktak!
ARIE: die gaan het vliegtuig bezetten. die bandieten hebben het onbeheerd achtergelaten.
JAN: jongens, jongens, ik ruik onze overwinning al.

4. Tante Ginny zit in de derde grot bij de koortsige piloot en schrikt op van een nieuw salvo.
TEKSTBLOK: Intussen…
GELUID VAN HET SALVO: Taktaktaktaktaktaktaktak!
TANTE GINNY: alweer schoten! wat gebeurt er toch allemaal?


PAGINA 29b:

1. Tante Ginny loopt naar buiten en ziet in de verte Jeffries onderaan de vleugel van het vliegtuig vastgebonden staan. Ze denkt dat het Anderson is.
TANTE GINNY: en die arme man staat daar maar. doet er dan niemand iets om hem te bevrijden?

2. Tante Ginny komt dichterbij en herkent tot haar verbazing Jeffries.
TANTE GINNY: goede genade. hebben ze u nu te pakken? waar is meneer anderson?
JEFFRIES: toe nu, vlug! pak een mes en maak me los. alleen de chinese steward is aan boord. de anderen zijn weg.

3. Tante Ginny hijst zich half via de cabinedeur het vliegtuig in en vraagt een mes aan de Chinese steward, Lie Dee. Lie Dee kijkt haar vriendelijk grijnzend aan en overhandigt haar een mes.
LIE DEE: een mes? om mijnheer kapot te snijden?
TANTE GINNY: natuurlijk niet, beste man. om zijn touwen los te snijden.

4. Tante Ginny wil Jeffries touwen los snijden, maar wordt tegengehouden door Lie Dee. Jeffries kijkt de steward woedend aan.
LIE DEE: niet verstandig, mevrouw. ik geloof dat hij ook bandiet is. hij wilde de bandieten helpen.
TANTE GINNY: ?
JEFFRIES: jij, lelijke gele bemoeial!

5. De gebonden Jeffries probeert Tante Ginny te overtuigen dat hij eerlijk is. Tante Ginny staat met diepe rimpels in haar voorhoofd te peinzen.
JEFFRIES: luister, alstublieft naar mij. die chinees heeft maar de helft verstaan van waar we het over hadden. het was allemaal onderdeel van een plan…
LIE DEE: hij is een bandiet!

En tja, omdat de Eppo pas vandaag binnenviel, heb ik Hans ook pas net een mailtje gestuurd om wat illustratiemateriaal te vragen voor deze pagina. Voorlopig dus maar even de plaatjes zoals je ook in Eppo tegenkomt. Maar zodra er zwartwitplaatjes, schetsen, foto’s of wat dan ook voorhanden is, zet ik ze er hier bij. Beloofd!

Geen opmerkingen: