zaterdag 28 maart 2009

In memoriam "Poesje" ROBIN 1991-2009

Uiteindelijk gaan de meeste weblogs toch op een of andere manier om het plaatsen van fotootjes van hondjes of katjes. Op deze beetje droeve zaterdag doe ik daar, op deze blog, es fijn aan mee.
Gisteren om half zeven in de praktijk van dierenarts Floor in Hilversum hebben Caroline en ik afscheid genomen van onze stokoude huisgenoot "Robin", hoewel voormalig kater, hier ten huize toch beter bekend als kortweg :"Poesje".
Hoewel tot een week geleden nog zeldzaam levenslustig voor z'n leeftijd, is een of ander pijnlijk spijsverteringsprobleem ons grijze makkertje deze laatste dagen fataal geworden. Vanwege z'n hoge leeftijd en zwakke gestel hebben we in onderling overleg besloten geen stresserende laatste behandelingen meer te starten, maar om het beestje te euthanaseren.
Slaapmiddeltje in z'n poot en hij zeilde zo weg. Te zwak om nog op een of andere manier te protesteren. De spuit met het oranje "Euthanasol" erachteraan en na een minuutje zag je z'n ademhaling gewoon ophouden. Paar kleine spiertrekkingen nog en het oude kattehartje was er definitief mee gestopt.

Dat "beslismoment" heeft me gisteren trouwens toch nog aardig uit m'n slaap heeft gehouden, hoor. Zo'n dierenarts staat opeens tegenover je, zo van: "zegt U het maar . . ." Dood of nog effe doorleven? Duim omhoog of omlaag? Wat is dat in godsnaam voor beslissing???

Gelukkig was Caroline erbij. Het is/was per slot ook háár kat. En het advies van die dierenarts, natuurlijk, die ook nadrukkelijk nog weinig succes voorspelde voor eventuele onderzoeken en behandelingen voor het hoogbejaarde beestje. Raar en vervelend, zo'n vrijdagavond.

Vandaag dan nog maar even een requiem voor Poesje. Hier op deze Bob Evers stripblog, want die rare Poesje Robin was uiteindelijk ook een echte "Van Oudenaarden stripheld"!!! Jazeker.

Rondom het moment dat onze collie "Nell" hier als drukke en opdringerige pup kwam wonen, hebben Caroline en ik afgelopen zomer in het depste geheim een serie stripjes gemaakt. Om het es te proberen, zo'n gagstripje. Caroline schrijven en ik gag-tekenen. Hier een voorbeeldje. Strikt embargo natuurlijk, want ongepubliceerd en nog nergens aangeboden. Een sit-com stripje over "sibling-rivalery", over jaloezie en over een tragische held.
Een held die er nu niet meer is.
Het ga je goed, vriendje, waar je nu ook bent.

2 opmerkingen:

Fokko zei

Hans en Caroline,
Sterkte. Zo'n beestje is op een gegeven moment een lid van het gezin.
mvg Fokko

Anko zei

Uit ervaring weet ik dat het verlies van een huisdier wat lang bij je is geweest, toch een gebeurtenis is waar je eigenlijk wel even bij stil staat.
Doe dat vooral, en geniet van de leuke herinneringen die jullie hebben aan Robin.

Er zitten vast genoeg "gags" in jullie hoofd, om door te gaan met “sibling-rivary”, maak er een mooi tribute-album van.
De uitgever komt wel.


Anko