maandag 23 maart 2009

De duistere prins op het witte paard

Tussen alle huidige en aanstaande publicaties in Eppo mogen we natuurlijk ook de verhalen in de andere bladen niet vergeten. Ook deze week is het maar eentje. Nu eens niet in Donald Duck, maar in de nieuwe Penny.
Het verhaal “De hunk” op bladzijde 40 t/m 47 van de nieuwe Penny (nr 4-2009) is gebaseerd op een idee van de Penny-redactie. Het is scenario dat naar aanleiding daarvan geschreven werd is dan weer van mijn hand en kreeg oorspronkelijk de titel: “De hunk op het witte paard” mee.

(Illustratie: © Holco Publications B.V.)

Uiteraard een variatie op ‘De prins op het witte paard’. Maar dan wel een prins met een duister kantje. Want voor hoofdpersonen Marjolein en Susan lijkt het heel ideaal om een vriendje te hebben dat net zo gek is op paarden als zijzelf. Maar het spreekwoord zegt: ‘Liefde maakt blind’ en de prins in kwestie ziet zijn twee aanbidsters op een heel andere manier. Voor iedereen met dochters die van paarden houden, of ze nu wel of geen vriendje hebben.

In de Donald Duck van deze week (nr 13-2009) trouwens wel een aankondiging, waarvan ik vermoed dat het om een van mijn Broer Konijnverhalen gaat. Onderstaand plaatje zou, afgezien van de tekst, best eens het eerste plaatje van het verhaal met codenummer H 27247 kunnen zijn. Mocht dat zo zijn, dan volgende week meer daarover.
(Illustratie: José Ramon Bernado Kneff,© Disney )

Geen opmerkingen: