woensdag 18 maart 2009

De cover en de foto die het niet werden.

Of ik de covers van Eppo 5, Eppo 16 en Eppo 22 wilde verzorgen. Met een fijne, wervende Bob Evers-tekening. Maar natuurlijk, Eppo-Rob!
Komende woensdag, als alles gaat kloppen, dus je eerste Eppo met BE-cover de mat! Benieuwd wat je ervan gaat vinden. Hier m’n allereerste coverversie in schets. Nog met het eerste Eppo logo-ontwerp. Een beetje een outtake vanzelf, want precies DEZE scène, met z’n drietjes bijna betrapt op de trap, zit natuurlijk niet precies ZO in het verhaal. Ik heb gek genoeg een beetje een fascinatie voor outtake covers. Geen van onze albumcover-scenes zit immers precies ZO in het verhaal. (Wanneer aten ze dan VIS?)

Deze cover is het trouwens niet geworden. De defi-cover wordt he-le-maal anders!
Ook het "tekenaarsinterview" staat trouwens komende woensdag in het teken van ondergetekende. Daarvan is de bijbehorende foto, tekenaar op Leids terras achter witbiertje, ter elfder ure aangepast, want de redaktie wilde persé iets hebben aan de tekentafel!
Shit, want op deze foto heb ik nog best veel haar!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer dat het deze cover niet is geworden.Ik vind hem wel oké. En die foto met al dat haar. Je lijkt er nog zo heerlijk jong.

KP

Anoniem zei

Ik kijk reikhalzend uit naar EPPO #5, ik koop hem telkens in de losse verkoop, en zet het blad ook vaak vooraan. Dat zal ik zeker doen als het blad een BEcover heeft! groetjes, Carlos

Anoniem zei

Zien we in de foto op de achtergrond stripwinkel Dumpey in Leiden?
Sluikreclame.

HenriekeG zei

Ha Hans en Caroline,
Bedankt voor de geweldige dag gisteren! Ik ben ontzettend moe maar zéér voldaan thuisgekomen, ik zit nu wat door de papieren te bladeren die ik mee heb gekregen. Fantastisch spul!
Bedankt voor alle tips, het laten zien van de originelen, en natuurlijk de gastvrijheid. Hopelijk vonden jullie het een beetje gezellig!

Groeten, Henrieke

Hans van Oudenaarden zei

Dank weer zeer voor jullie aardige reakties, blogvrienden!
@Anoniem1: M'n dag gelijk goed!
@Carlos: Dank voor het "vooraan zetten". Alle beetjes zijn belangrijk!
@anoniem2: Scherp gezien. Is inderdaad Dumpie op de Nieuwe Rijn! Sluikreclamepoging mislukt!!!
@Collega Henrieke: Was ook erg leuk ook voor ons, hoor! Je bent echt een belofte, meisje! Hééééél erg benieuwd hoe jij je gaat ontwikkelen in de komende jaren.
(Is daarnaast natuurlijk ook gewoon volgens "the International Artists Code": Tips en truuks uitwisselen tussen tekenaars is nou eenmaal verplicht!)