woensdag 11 oktober 2017

Stripfestival Breda 2017

Aanstaand weekend is het weer zover. Dan vindt in het Chassé Theater in Breda het jaarlijkse Stripfestival Breda plaats. Het eerste grote stripfestival waar alle drie de edities van De avonturen van Hel 2: De Sibylle-codex verkrijgbaar zijn.

 De softcover, de Dossier Editie en de laatste exemplaren van de speciale Beurs Editie van De Sibylle-codex. Al geldt voor de Beurs Editie van De Sibylle-codex natuurlijk wel, zolang de voorraad nog strekt.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Datzelfde geldt voor het Hel Schetsboek waarvan Danker Jan zaterdag de allerlaatste exemplaren meeneemt. En zijn natuurlijk ook het eerste deel van De avonturen van Hel 'De koffers van Raz Fadraz' en de blauwe editie van Publiek geheim in Breda verkrijgbaar, net als Op zoek naar Zeeland, Verder op zoek naar Zeeland en Brabant, daar brandt nog licht.
(Illustratie: Martin Lodewijk)

Bovendien wordt zaterdag 14 oktober om 14.00 het gloednieuwe album 'Agent 327 - Hulde aan de Jubilaris' gepresenteerd. Een felicitatie van 17 stripmakers, waaronder Danker Jan en Henk Kuypers, aan Martin Lodewijks De speciale Beurs Editie van dit album is via de reserveringen vooraf inmiddels uitverkocht, maar je kunt het natuurlijk wel door Danker Jan laten signeren in de  Hel/Max Miller-stand, stand nummer. 43/44

Ja, inderdaad, een gecombineerde stand. Want het was de bedoeling dat ik tijdens het Stripfestival Breda samen met IJsbrand  een nieuw boek zou presenteren. Maar... onderstaand bericht plaatste IJsbrand vandaag al heel vroeg op de Max Miller Strips blog:


Komend weekend is het weer zover: het Stripfestival in Breda! En zoals eerder aangekondigd zouden we daar het boek ‘Achter de schermen van… Max Miller: Schaduwspel’ aan jullie presenteren en zou de set van boek, prent en omslag met schetsen aangeschaft kunnen worden….
Ja, je leest het goed: ‘zou’… want tot onze schrik ging er deze week toch iets mis met de productie van de boeken voor ‘Achter de schermen van Max Miller: Schaduwspel’.
Maar… maak je geen zorgen; dit lossen we voor je op. Lees hieronder hoe!

Wat is er gebeurd?
Bij levering van de boeken heb ik moeten constateren dat het bindwerk niet goed (genoeg) is omdat de schutbladen niet goed gelijmd zijn. In het papier van de schutbladen zitten dus bobbels en ribbels. Deze boeken kan en wil ik niet uitleveren, want als koper heb je natuurlijk recht op een perfect exemplaar. Ik heb dus (vrijwel) de hele oplage teruggestuurd naar de drukker, die inmiddels aan de slag is gegaan om de fout te herstellen.

Hoe lossen we dit op?
Het herdrukken van boeken vergt enige tijd, en dus kunnen we de boeken niet in Breda leveren, maar…

Kom vooral wel langs bij de Max Miller stand op het Stripfestival in Breda!
Want dit is wat we gaan doen:
 
We hebben de gelijk aan het boek genummerde prenten + full-color omslagen (die in veel opzichten lijken op de cover van het boek) met de schetsen wel gewoon bij ons…
  • en als je in Breda alvast contant voor de set betaalt (Euro 49,95) krijg je de prent + de omslag met schetsen in een beschermhoesje direct mee naar huis. Zo gauw we de nieuw gedrukte en gebonden boeken geleverd hebben gekregen van de drukker, zorgen we er alsnog voor dat je het boek zonder extra kosten in je bezit krijgt.

(Illustraties: IJsbrand Oost)

En dat is nog niet alles!
Om het leed ter plekke wat te verzachten hebben we in Breda ook nog een grafisch extraatje bij ons, zodat we ook zonder het boek alvast iets voor je kunnen signeren.  Zo maken we er in Breda toch nog een feestje van, want dat behoort zo’n nieuw boek toch te zijn!

Enige kenmerken van deze uitgave
Het boek verschijnt in een exclusieve oplage van 150 genummerde en gesigneerde exemplaren, inclusief de bijbehorende gesigneerde en gelijk genummerde prent ‘Wenen’, en de set wordt gecompleteerd met een full color omslag met daarin vier originele schetsen.
Details:

  • Full color hardcover omslag
  • 64 pagina's met uitleg, wetenswaardigheden, schetsen en (kleuren-)illustraties die betrekking hebben op de totstandkoming van het stripverhaal
  • Alle pagina's in potlood, waardoor het verhaal in deze uitgave ook in z'n geheel te lezen is en vergeleken kan worden met het ingekleurde eindresultaat in de reguliere albumuitgave
  • Full-color prent ‘Wenen’ (met op de achterkant het schetsontwerp van deze prent)
  • Omslag met 4 originele schetsen die gebruikt zijn bij het tekenen van de pagina’s van dit stripverhaal
  • Een grafisch extraatje omdat de levering van het boek iets langer op zich laat wachten.
Het boek, inclusief de prent en de omslag met de 4 originele schetsen kost Euro 49,95.

Bestellen
Natuurlijk is het mogelijk om het boek + prent + omslag met schetsen voorafgaand aan Breda te bestellen. Stuur dan een mailtje naar maxmillerstrips[at]xs4all.nl en ik zorg ervoor dat je mapje met schetsen en prent in Breda voor je klaarligt.
Ook als je niet naar Breda komt is het mogelijk om het boek te bestellen door mij een mailtje te sturen. In dat geval kun je kiezen voor:
  • Ophalen bij Stripwinkel Akim in Groningen.
  • Per post. Houd in dat geval rekening met Euro 8,- extra voor verpakking- en verzendkosten binnen Nederland. Verzendkosten buitenland op aanvraag.
Na je bestelling ontvang je dan per ommegaande nog verdere praktische informatie over je bestelling, de betaling, het afhalen en/of het verzenden.

 Maar natuurlijk hopen we je te kunnen begroeten op het stripfestival in Breda op 14 en 15 oktober aanstaande! Je kunt ons vinden in het Chasse theater op standnummer 43/44 in de De Jongzaal.

Behalve de diverse album van De avonturen van Hel, Agent 327 en de Max Miller Achter de Schermen-set zijn in Breda natuurlijk ook alle Max Miller albums verkrijgbaar, net als de diverse Bob Evers-albums in harde en/of zachte kaft, voor zover nog voorradig. De avonturen van Bob Evers waren namelijk nog al populair tijdens Slot Boekenstein. Maar daarover later meer.

Ook Hans is aanwezig tijdens het Stripfestival Breda, maar alleen op zondag. Natuurlijk zijn de diverse edities van de beide albums van Rhonda 'Help me, Rhonda!' en 'Rebecca' wel het hele weekend verkrijgbaar, net als de Rhonda Dossier Edities en het Rhonda Sketchbook. Je vindt ze in de stand van Eppo Stripblad (stand nummer 8) waar Hans zondag ook zal plaatsnemen.
(Illustratie: Eric Heuvel)

Verder zijn er in de Hel/Max Millerstand natuurlijk ook 'Nieuwe vrienden' en de diverse Duckalbums, zoals De spannendste avonturen van Donald Duck nr 13' verkrijgbaar. Ook Eric is, net als Hans te vinden bij de stand van Eppo Stripblad, waar ook het nieuwste January Jones-album 'Heroine voor Hanoi' verkrijgbaar zal zijn. Net als de andere January Jones-albums, Carbeau, Alleen rond de wereld, Quaco en de andere educatieve albums van Eric.
(Illustratie: Daan Jippes, © Disney)

En natuurlijk proberen we al dat moois te voorzien van tekening, tekst en handtekening voor iedereen die dat maar wil. We hopen jullie dat ook allemaal weer te mogen begroeten dit weekend. Tot ziens in Breda!


Stripfestival Breda

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2017

Chassé Theater

Cladius Prinsenlaan 8

4811 DK Breda

Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur

Hel en Max Miller signeersessies: beide dagen van 10 tot 17 uur (stand 43/44)

Presentatie Agent 327: zaterdag 14 oktober 14.00 uur

Rhonda-signeersessie: zondag 15 oktober, een aantal uren tussen 10 en 17 uur (stand 8)

Info: http://www.stripfestivalbreda.nl/
 

Geen opmerkingen: