zaterdag 7 oktober 2017

De nieuwste strippublicaties


Ook deze week laten Hans en Caroline de belevenissen van de kleine Nell onverdroten voortgaan in 'Puppy Love' in Metro, dit tot grote ergernis van Robin. Zelfs zijn etensbakje is niet veilig. En dan hebben we het nog niet over wat er gebeurt als zo'n klein pup voor de eerste nacht in huis  zit. Wordt volgende week vervolgd.

Behalve de avonturen van Nell verscheen er deze week ook nog een verhaal van de Duckies op bladzijde 19 en 20 van de nieuwe Katrien Duck (nr 10-2017).

(Schets: Paul Hoogma)

Een verhaal,dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma en  waarin gymlerares Juffrouw Knol de Duckies aanzet tot een gezondere levensstijl nadat ze hen betrapt op het kopen van fastfood. Snackkraameigenaar Jopie ziet zijn handel echter in rook opgaan en neemt daarom zijn eigen maatregelen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Katrien 4-2001, Katrien 4-2007 en Katrien 4-2013.

En om in Ducksferen te blijven, het vrolijke weekblad Donald Duck bestaat binnenkort 65 jaar. Daarom verscheen deze week het speciale jubileumalbum 'De aller-aller-allerleukste verhalen uit 65 jaar Donald Duck Weekblad!'

(Illustratie: © Disney)

 Met daarin de beste verhalen gekozen door de lezers. Veel werk van Carl Barks, onder andere het beroemde Donald Duck-verhaal 'Verdwaald in de Andes'  en veel werk van Nederlands populairste Donald Ducktekenaar Mau Heymans, waaronder het Donald Duck-verhaal 'Een geniale weddenschap'.

(Illustratie: Bas Heymans, © Disney)

Natuurlijk hoop je dat de lezers ook een verhaal van jou gekozen hebben. Maar helaas, ik behoor tot de net-nieters. Deze worden pagina 130 t/m 132 verteld onder de titel 'Prachtige verhalen die het net niet haalden...'  en met het commentaar van de lezers erbij. Een van die verhalen is het Donald Duck-verhaal 'Het slaapproject' waarvoor ik het scenario schreef. Het verhaal werd gepubliceerd in Donald Duck 26-2009. Wellicht bij een volgend jubileum dus. Of net niet...

(Illustratie: Carl Barks, © Disney)

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van Donald Duck Weekblad publiceert de nieuwe Boekenkrant (nr 10-2017) op pagina 29 een interview met hoofdredacteur Joan Lommen door Ezra Hakze. Over onder andere het ontstaan van de Nederlandse Donald Duck, het werk van Carl Barks de tijdloosheid van Duckverhalen in relatie tot de maatschappelijke veranderingen  van de afgelopen 65 jaar en de productie van de Nederlandse verhalen voor Donald Duck Weekblad. De Boekenkrant is hiermee de eerste die aandacht besteedt aan het jubileum van Donald Duck Weekblad. Binnenkort meer over het jubileum van het vrolijke weekblad Donald Duck, ook op de Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: