dinsdag 10 oktober 2017

Aqua-Duck

(Illustratie: © Disney)
Sinds gisteren is er weer een speciale actie rond Donald Duck bij Kruidvat. Bij aankoop van twee actieproducten krijg je namelijk het album Donald Duck, Aqua-Duck cadeau. Met daarin onder andere een aantal Jonge Woudlopers-verhalen van Carl Barks waarvoor Daan Jippes de tekeningen maakte. En, op pagina 83 t/m 92 het Jonge Woudlopersverhaal 'Tuinieren op de Noordpool' waarvoor het scenario schreef met de Jonge Woudloperverhalen van Carl Barks als voorbeeld.

Na het lezen van een artikel over de klimaatveranderingen en de ‘voor- en nadelen’ daarvan volgens de schrijver en de geïnterviewden, kwam ik op het idee voor een verhaal in de klassieke Jonge Woudlopers-trant, zoals Carl Barks die in de jaren 70 al maakte.
Dwz met Dagobert als geldbeluste milieuvernieler, die na de inmenging van de Woudlopers meestal wel weer tot inkeer komt. Zelfs de pagina-layout die Carl Barks daarbij aanhield, afwisselend twee plaatjes op een strook en één lange plaat op de volgende, heb ik bij dit verhaal ook zoveel mogelijk toegepast.
De Jonge Woudlopers reizen af naar de Noordpool om daar de gevolgen van klimaatverandering te bestuderen en te zoeken naar oplossingen daarvoor. Helaas blijkt dat daar iemand juist probeert om de gevolgen van klimaatverandering te versnellen. De actie van het Kruidvat loopt van 9 t/m 22 oktober, maar voor het Aqua-Duck-album geldt 'Op is op'. Wil je dit album graag hebben, wees er dan snel bij.


Geen opmerkingen: