dinsdag 17 oktober 2017

De avonturen van Hel, Max en Donald in Goes

Twee weekenden achter elkaar gevuld met signeersessies. Het begon allemaal op zaterdag 7 oktober bij Het Paard van Troje in Goes. We waren behoorlijk vroeg aanwezig, want ja, je rekening met het weer en mogelijke treinvertragingen. Maar op de heenweg zat alles mee zodat ik al om kwart voor één in Goes was. En Danker Jan was zo aardig om me op station Goes op te halen en naar Het paard van Troje te rijden. We konden dus rustig van een kop koffie met Zeeuwse bolus genieten. Intussen werd in de winkel de tafel klaargezet en kwamen de eerste bezoekers voor onze signeersessie al binnen. Zodoende begonnen we al voor twee uur met signeren.
 
Vanaf dat moment was het één groot feest rond Hel. Het ene na het andere album kwam voorbij op onze tafel. Vooral de drie verschillende editie van De Sibylle-codex, de softcover, Dossier Editie en de overgebleven exemplaren van de Beurs Editie. Maar ook het Hel Schetsboek en Publiek Geheim mocht Danker Jan regelmatig signeren en van een tekening voorzien.
 
In die tekeningen zat trouwens behoorlijk veel variatie. Uiteraard waren er veel verzoekjes voor Hel en Julia, maar ook Toy, Plot en zelfs Evy zijn in album vereeuwigd. Evy? Ja, Evy van het uitzendbureau, te vinden op pakweg vier plaatjes op pagina 2, 3 en 4 van De Sibylle-codex.
(Illustraties en foto: Danker Jan Oreel)
 
Behalve Hel bleken ook Op zoek naar Zeeland en Verder op zoek naar Zeeland populair en zelf mocht ik de beide Max Miller-albums 'De Orde van de Blauwe Steen' en 'Schaduwspel' nog signeren.
En toen eenmaal duidelijk was dat ik ook best Donald Duck kon tekenen, heb ik onder andere nog Donald en Katrien op papier getekend.
(Illustratie: IJsbrand Oost)

Onze signeersessie was gepland tot 16.00 uur maar liep bijna een uur uit. Pas na vijven verlieten we Het Paard van Troje weer. Daarna nog een hapje eten en toen was het voor mij echt tijd om de trein te pakken en huiswaarts te keren. Kortom, een heel geslaagde zaterdagmiddag in Goes. En de volgende dag werden we verwacht op Slot Loevestein voor het festival Slot Boekenstein. Maar dat is weer een ander verhaal.
(Illustratie: Danker Jan Oreel)
 
Rest me nog iedereen te bedanken. Als eerste natuurlijk Anthoni en de andere medewerkers van Het Paard van Troje bedanken voor de uitnodiging, de algehele verzorging en de gastvrijheid. Danker Jan voor de lift van en naar Station Goes en de traktatie voor ons zaterdagavondmaal. En tenslotte iedereen die 7 oktober speciaal voor De avonturen van Hel naar Het Paard van Troje kwam. Heel hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: