donderdag 19 oktober 2017

De avonturen van Hel, Bob en Donald op Slot Boekenstein

  
Zondag 8 oktober: Slot Boekenstein. De uitnodiging hiervoor kregen we na afloop van onze presentatie twee weken eerder op Slot Loevestein. Vanwege de werkzaamheden aan de A27 vertrokken we ook nu weer al vroeg richting Slot Loevestein om vervolgens, via de toeristische route ruim voor 11.00 uur op Slot Loevestein te arriveren. Deze keer was de Schotse Kamer voor ons gereserveerd. In hetzelfde witte gebouw als de Piekenierskamer van onze presentatie, maar dan net het andere deel van het gebouw.
Natuurlijk plaatsten we onze banner weer buiten, zodat mensen ons makkelijk konden vinden. Daarna richtten we de kamer in met twee tafels in L-vorm. De kinderboeken van Danker Jan op de ene tafel, de strips, waaronder natuurlijk beide Hel-albums 'De koffers van Raz Fadraz' en 'De Sibylle-codex' en de Dossier Editie van dat album. Daarna nog even de gebruikelijke kop koffie, met dank aan Annemarie, en toen was het elf uur en kon Slot Boekenstein van start gaan.
(Foto: Danker Jan Oreel)
Danker Jan had het evenement aangekondigd als 'tekeningen op verzoek' en dat hebben we geweten. Vanaf het begin werd de Schotse kamer bezocht door kinderen die zichzelf als ridder, Batman, Viking, of met hond, paard, konijn, afijn noem maar op, wilden laten tekenen. Af en toe wilde er ook iemand bijvoorbeeld Oom Dagobert getekend hebben en zo'n opdracht werd dan naar mij doorgeschoven. Het bleef overigens niet alleen bij Duck-characters. Behalve Donald, Dagobert en Kwik, Kwek en Kwak mocht ik ook Ariel en Tinkerbel tekenen.
 
(Illustratie: Michel Nadorp, ©Disney)
De boekverkoop kwam iets later op gang. Uiteraard waren de diverse Donald Duck-albums vrij populair bij de kinderen en in het bijzonder het Katrien Jubileumalbum.
Hel daarentegen deed het goed bij de volwassenen. Net als Julia overigens, want samen met Hel was ze het meestgevraagde personage, meestal in de outfit die ze op Loevestein draagt.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)
Ook Brabant, daar brandt nog licht en de diverse kinderboeken die Danker Jan op tafel had uitgestald wisselden snel van eigenaar. En dan was er ook nog iemand voor wie ik de complete Bob Evers-stripreeks mocht signeren.
Zo zijn we tot na vijven doorgegaan. Met het maken van heel veel tekeningen op papier, afgewisseld met tekeningen van Hel of Julia of een van de leden van de Duckfamilie in album. En toen was het echt tijd om in te pakken en huiswaarts te keren. Om dan het volgende week weer te mogen signeren op het Stripfestival Breda. Alles daarover lees je binnenkort in het derde deel van dit drieluik.
(Illustratie: Danker Jan Oreel)
Ons 'Tekeningen op verzoek' op Slot Boekenstein was in elk geval zeer geslaagd. En we hebben er ook nog nieuwe lezers voor Hel en Bob Evers bij. Daarom wil ik als eerste Tim, Annemarie en alle andere medewerkers van Slot Loevestein bedanken voor de uitnodiging, de hulp, de gastvrijheid en algehele verzorging. Danker Jan voor de lift van en naar Slot Loevestein. En verder natuurlijk alle kinderen en ouders voor hun bezoek aan ons evenement in de Schotse Kamer en alle leuke en originele ideeen voor de 'tekeningen op verzoek'. Heel hartelijk bedankt, allemaal!

Geen opmerkingen: