woensdag 18 juli 2012

De verdronken paarden van Ameland, episode 13: Zeewolde Actueel

Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat het album 'De verdronken paarden van Ameland' tijdens de premiere van de film 'Penny's Shadow' werd gepresenteerd. En toch, zelfs na een jaar, duikt het heel af en toe weer eens op in het nieuws.

(Illustratie: Alberto Saichann en Eduardo Lago, © Holco Publications)

Zoals vorige week (week 28) op de Jeugdpagina "Flapuit" van Zeewolde Actueel (www.zeewolde-actueel.nl). Hee, Zeewolde Actueel, kennen we dat niet ergens van? Inderdaad, vorig jaar juni werd op de Jeugdpagina "Flapuit" nog een interview door Ben van den Hengel met Hans en mij over o.a. ons werk als stripmaker, onze stripidolen en ons nieuwste Bob Evers-album "Een overval in de lucht".
Tijdens het Stripfestival Breda vorig jaar september werd ik opnieuw door Ben geinterviewd, maar deze keer over de totstandkoming en de achtergronden van het album 'De verdronken paarden van Ameland',  dat het waargebeurde verhaal vertelt van de ramp met de Amelander reddingsboot op 14 augustus 1979, waarbij acht paarden verdronken. Een beknopte versie van dit interview verscheen vorige week op de Jeugdpagina "Flapuit" van Zeewolde Actueel. Behalve dit korte interview is er op dezelfde pagina overigens ook aandacht voor de dvd van de film"Penny's Shadow" en vind je er zelfs een speciaal paardenalfabet. Erg leuk gedaan. Ben, bedankt voor dit alles!
O ja, in tegenstelling tot de pagina met ons Bob Evers-interview destijds, staat de Jeugdpagina van week 28 op dit moment nog niet on-line. Wie de link http://www.zeewolde-actueel.nl/Jeugdpagina/101 volgt, vindt daar nu nog de Jeugdpagina "Flapuit" van twee weken eerder. Maar binnenkort is de Jeugdpagina van week 28 daar vast wel te vinden.

Geen opmerkingen: