dinsdag 10 juli 2012

BS Magazine 190

Zo, dat ziet er schitterend uit, Hans! Die kinderen in groep 7 van volgend jaar mogen trots zijn op hun aardrijkskundeboek. En gelukkig zijn we niet alleen aangewezen op dit soort blogs om wat aandacht te krijgen voor dit soort  eerlijk werk van striptekenaars, ook de stripinformatiebladen dragen hun steentje bij. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe BS Magazine, nr 190 alweer, die hier afgelopen zaterdag tesamen met de nieuwe P@per werd bezorgd. Daarin o.a. een groot dubbelinterview met Jorg de Vos en Romano Molenaar, een interview met de Franse stripauteur Andre Houet en, op bladzijde 52 t/m 55 een interview met niemand minder dan...  IJsbrand Oost.

Ook in het interview met IJsbrand aandacht voor het werk dat IJsbrand naast het tekenen van de Max Millerstrip doet.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

Verder veel aandacht voor de totstandkoming van het allereerste Max Miller album 'Moordkunsten',  de inspiratie- en documentatiebronnen van Ijsbrand, de voorpublicatie van de avonturen van Max In Eppo en de geschiedenis en de 'voorloper' van Max: Victor Reuter, die éigenlijk geen voorloper is, maar weer wel een belangrijke rol als sensatiejournalist speelt in het eerste lange Max Miller-avontuur speelt. Het interview opent echter met een nieuwe tip van de sluier wat betreft de inhoud van het nieuwe Max Miller-verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen', en uiteraard is er ook aandacht voor de samenwerking tussen IJsbrand en mij bij de totstandkoming van dit verhaal. En dat is nog niet alles, want BS Magazine publiceert als eerste stripinformatieblad een teaser uit 'De Orde van de Blauwe Steen', die we jullie op deze blog natuurlijk niet willen onthouden. Het gaat om de plaat van Station Rennes waar Max Eva op de TGV zet, alvorens hij zelf met de Kever naar Groningen zal terugreizen.

En is er op bladzijde 64 in het 'Scheepsjournaal' ook nog een artikel gewijd aan de strip 'Een nieuwe wijk voor Appelgem' die ik in opdracht van ons agentschap Comic House samen met tekenaar Erik Varekamp maakte voor netbeheerder Liander, gepubliceerd in het boekje 'Alles stroomt' dat daarna onder de medewerkers van energiebedrijf Alliander werd verspreid om hen te informeren over de nieuwe manier van werken en dan vooral wat betreft de korte, lange, middellange en zeer lange termijnplanning.

(Illustratie: Erik Varekamp)

Voor dit artikel gebruikte BS Magazine een groot citaat uit mijn blogpost over deze strip, compleet met het webadres van onze blog.

En ja, dan kunnen wij hier natuurlijk niet achterblijven. Dus wie na het lezen van dit alles meer wil weten over Brabant Strip, BS Magazine, P@per, de Fenixreeks of de Vakantiealbums, kan altijd voor meer info altijd terecht op: www.brabantstrip.be.

Geen opmerkingen: