vrijdag 27 juli 2012

De publicaties van deze week

Zo'n vier maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat Nick en Simon een eigen wassen beeld zouden krijgen in Madame Tussauds. Zoiets is natuurlijk inspiratie ten over voor de Nick en Simon-strip. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de wassen beelden rond deze tijd onthuld zouden worden Vandaar waarschijnlijk dat de nieuwe Tina (nr 31-2012) het verhaal over die wassen beelden deze week publiceert op bladzijde 48 t/m 50. In de strip zijn de wassen beelden dus iets eerder klaar dan in werkelijkheid. Al zullen ze er in werkelijkheid waarschijnlijk heel anders uitzien, want over de poses was niets bekend toen ik het scenario schreef. In elk geval zijn de wassen beelden in de strip een prima aanleiding voor onze Volendamse striphelden om een grap met hun nietsvermoedende manager uit te halen. Maar Jaap is niet de enige die er intuint... Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

En dan wordt er in de nieuwe Stripschrift (nr 425) in de rubriek Flitsen op bladzijde 9 nog aandacht besteed aan de speciale uitgaves van het weekblad Donald Duck van de laatste maanden. Waaronder de speciale Friese editie van Donald Duck, waarin o.a. de Friese versie van het door Mau Heymans getekende Donald Duck-verhaal 'Fierljeppen' werd gepubliceerd, dat ik samen met Paul Hoogma schreef en dat in de Nederlandse versie al eerder werd gepubliceerd in Donald Duck 48-2001.
Volgens Stripschrift is de Friese Donald Duck nog altijd te bestellen via www.afuk.nl . Of via deze link, die direct naar de webwinkel gaat: http://www.afuk.nl/?page=shop_product&productID=4303 . En wat is er dan een mooier begin van het weekend dan nog even wat plaatjes uit de Friese versie van 'Fierljeppen' op deze blog te zetten. Hier zijn ze, in het Fries én in het Nederlands. Kijk en vergelijk!




(Illustraties: Mau Heymans, © Disney)
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: