dinsdag 18 september 2018

Nieuws uit Brussel: Helena 2: Le codex de la Sibylle en Rhonda 3: Route 66

Altijd een speciaal moment als je een nieuw boek in je handen houdt. Zo ook afgelopen zaterdag in Brussel voor de luxe zwartwit-editie van Helena 2: Le codex de la Sibylle voor het eerst verkrijgbaar was. Een prachtig boek met het complete verhaal van De Sibylle-codex in het Frans en in zwartwit, een ex-libris, waarvan Danker Jan en ik er al heel wat gesigneerd hebben, en een extra katern met tekening en prenten van Danker Jan. En met een anders gespelde titel en een andere cover dan in de aankondiging. Dit is wat Danker Jan er op zijn Facebookpagina over schreef:


Gisteren samen met Frank in Brussel de eerste exemplaren opgehaald van de 'Le Codex de la Sibylle', het tweede deel van Hel in het Frans (met extra katern).
Ietwat verrassend met een andere cover dan gebruikt in alle aankondigingen (zie vorig bericht). Maar dat mag de pret niet drukken.


De cover uit de aankondiging vormt overigens nu de backcover van het album.

Zelf heb ik in Brussel alleen in de ochtenduren gesigneerd omdat er toen nog een plekje vrij was tussen Danker Jan en Hans. We hebben vooral veel albums vooraf gesigneerd, waar Danker Jan dan ook een tekening van Hel in maakte. Maar er waren ook kopers aan de stand en daarvoor hebben we natuurlijk met veel plezier iets in het album gezet.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

En dan was er een album dat niet aangekondigd is, maar toch verschenen. Jawel, Rhonda 3: Route 66 en dan hebben we het over de Franse kleureneditie. Ook daarvan zijn er afgelopen weekend vele exemplaren door Hans van een 'dedicase' voorzien. Dit is wat Hans er op de Help me, Rhonda-blog over schrijft:

De Franstalige kleuren-Rhonda in Brussel

Terug uit Brussel! 
Bier, vlees en drie dagen vrijwel onafgebroken poppetjes mogen tekenen op het grote stripfeest in de gloedjenieuwe Franstalige Rhonda. Samen met Peter Nuyten, Paul Teng en DankerJan Oreel in de stand van BD-Must vaderlandse strip-eer verdedigd! Volgende festival-halte: Breda!
 
Wat zeker niet onvermeld mag blijven is dat Aimee de Jongh samen Zidrou tijdens de prijsuitreiking op vrijdagavond een van de Atomiumprijzen heeft gewonnen voor 'L'obsolescence programée de nos sentiments', in Nederland bekend als Bloesems in de herfst. Als we het dan toch over de vaderlandse strip-eer hebben. Aimee, nogmaals van harte gefeliciteerd!
Kortom, we hebben een topweekend in Brussel gehad en we zijn ook weer twee nieuwe albums rijker. En daarom wil allereerst Jean-Michel en Patrick bedanken voor de gastvrijheid in de stand van BDMust. Danker Jan, Cindy, Hans, Peter, Paul, Thomas, Caroline en Aimée voor de gezelligheid tijdens het Brusselse stripfeest. Danker Jan, ook heel hartelijk bedankt voor de traktaties op de verschillende maaltijden. En verder iedereen die speciaal voor Helena en Rhonda naar Brussel is gekomen. Dank jullie wel allemaal,

Geen opmerkingen: