vrijdag 28 september 2018

De nieuwste strips

Drie gloednieuwe verhalen en een aankondiging in de tijdschriften van deze week. Allereerst een gloednieuwe aflevering van Noortje op pagina 29 van de nieuwe Tina (nr 40-2018), met als onderwerp: Dierendag. Opnieuw een themagag dus, waarvoor ik niet kon terugvallen op de brainstormsessie met Patty. Maar natuurlijk wel op het eerdere werk van Patty. Dat Woefie een rol in deze gag moest krijgen, stond van het begin af aan vast. En toen ik op internet allerlei verwentips voor dieren op dierendag vond, leverde dat al snel het idee op om Noortje een hondenkoekjestaart te laten maken voor Woefie. En als ze tijdens een extra lange wandeling Woefie af en toe beloont met een extra stuk hondenkoekjestaart, heeft dat vreemde gevolgen. Natuurlijk werd ook deze aflevering van Noortje getekend door Lucas Steeman.

En dan de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 40-2018). Daarin maar liefst twee verhalen waarvoor ik het scenario schreef. Als eerste vind je op pagina 25 t/m 30 het Robin Hood-verhaal 'Het huwelijk van Jonkvrouw Marian', En dat huwelijk is niet met Robin, maar met de schatrijke graaf Lotofmoney. Althans, dat is wat de graaf hoopt. Helaas voor hem wordt de bruidschat gestolen door Robin en Kleine Jan alvorens hij het kasteel van Prins John bereikt. Met een nieuw aangerukt bruidschatkist gebeurt precies hetzelfde. Tot de graaf een list bedenkt om de bruidschat veilig bij Prins Jan te krijgen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse meestertekenaar José Ramon Bernado.

Op pagina 34 t/m 37 kom je vervolgens De grote Boze Wolf tegen. Een verhaal waarin Midas genoeg heeft van de bonen die hij dag in, dag uit te eten krijgt en trek heeft iets anders. In eerste instantie vlees, maar uiteindelijk blijken ook de taarten van Mevrouw Beer goed genoeg voor Midas. En waar Wolfje voor die taart gewerkt heeft, probeert Midas die te stelen. Maar dat is buiten Mevrouw en Meneer Beer gerekend. Het verhaal werd getekend door Spaanse tekenaar Daniel Perez, die ook heel wat dieren in de achtergrondgrapjes toevoegd.

(Illustratie: Carmen Perez, © Disney)

Tenslotte vind je op pagina 44, ofwel achterop de Donald Duck, de aankondiging voor het Oom Dagobertverhaal 'De Geldgolem'. Een verhaal waar ook Magica een hoofdrol in speelt en dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma. Maar daarover volgende week meer.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: