vrijdag 7 september 2018

De strippublicaties van deze week

Veel aandacht deze week voor het nieuwe Rhonda-album 33: Route 66, waarvan de Dossier Editie inmiddels in de winkel ligt en voor het toekomstige werk van Hans. In de nieuwe Eppo (nr 18-2018) vind je in de rubriek Varia op pagina 24 onder het kopje 'Een nieuwe rol voor Rhonda' alles over de plannen van Hans na Rhonda en de rol die Rhonda daarin zou kunnen spelen. Dit alles naar aanleiding van het interview met Hans dat in Stripnieuws 72 werd gepubliceerd.

Ook de nieuwe Boekenkrant (nr 9-2018) vind je op pagina 32 een paginagrote advertentie voor het slot van de Rhonda-trilogie, of wel het nieuwe Rhonda-album 'Route 66' dat eind september zal verschijnen.

En Rhonda is niet de enige heldin die deze week in de diverse tijdschriften opduiken. Ook Noortje begaat deze week weer een nieuwe blunder en wel op pagina 29 van de nieuwe Tina (nr 37-2018). En nee, dit is niet de vierde gag uit de brainstormsessie die ik ongeveer een half jaar geleden samen met Patty hield. Die gag, genummerd 1795, is namelijk feestdagen-gerelateerd. Bedacht voorafgaand aan de betreffende feestdag, maar pas daarna uitgewerkt. Kortom, die bewaren we even tot volgend jaar. De gag van deze week is gebaseerd op een idee van Patty uit een map met allerlei ideeen die ze me na de brainstormsessie meegaf om eens te kijken wat ik ermee kon. Het idee van een schoolklas die figureert in een film inspireerde me meteen. Bij het oorspronkelijke idee vonden de opnames nog tijdens school en werd het een soort spijbelgag. Maar het leek mij leuker om de opnames in de vakantie te laten plaatsvinden. En dan... Afijn, dat lees je deze week dus in de 1796ste Noortje-gag, die uiteraard weer getekend werd door Lucas Steeman.

En dan verscheen deze week ook de nieuwe Katrien Duck  (nr 9-2018)met daarin maar liefst twee verhalen die overigens niet helemaal nieuw zijn. 
Als eerste is dat een Oma Duck-verhaal op pagina 19 t/m 23 van de nieuwe Katrien Duck, waarin Oma noodgedwongen opnieuw rijlessen moet nemen, omdat haar rijbewijs verlopen is. De beste rijschoolhouder van Duckstad, ene Donald Duck, biedt aan haar die rijlessen te geven. Maar dan blijkt dat Oma een van de meest lastige en eigenwijze klanten is die deze rijschoolhouder ooit heeft gehad. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Jaap Stavenuiter en eerder gepubliceeer in Katrien 5-2002, Katrien 5-2008 en Katrien 5-2016.

Op bladzijde 31 t/m 34 vind je een verhaal uit Katrien’s dagboek, dat ik samen met collega Paul Hoogma schreef.  Waarin Willie een uitvinding doet die de eeuwige kemphanen Donald en Guus tot de beste vrienden maakt. Zulke goede vrienden zelfs, dat ze Katrien niet meer zien staan. En als Katrien vervolgens de uitwerking van de vredesstraal ongedaan wil maken, blijkt dat Willie daar nou juist geen rekening mee had gehouden. Wie wil er nou geen vrede, toch? Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Mau Heymans en eveneens eerder gepubliceerd in Katrien 5-2002, Katrien 5-2008 en Katrien 5-2014.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: