vrijdag 21 september 2018

...en de andere strippublicaties van deze week

Behalve alle verschillende albums die deze week in het Frans en het Nederlands verschenen, vielen er natuurlijk ook nog een aantal tijdschriften in de brievenbus.

(Illustratie Henrieke Goorhuis, © Disney)

Zoals de nieuwe Stripglossy (nr 10-2018) waarvan niemand minder dan Henrieke Goorhuis dit keer gasthoofdredactrice is. En dat betekent naast de bekende strips als De Generaal, De Meimoorden en Saul ,ook de start van het nieuwe Tom Poesverhaal De tijdverdrijver met tekeningen van Tim Artz op scenario van Ruud Straatman, een gloednieuwe Bommelstrip door Henrieke op tekst van Henk Hardeman en daarnaast heel veel aandacht voor Tom Poes en Heer Bommel  en natuurlijk al het andere werk van Henrieke. Op pagina 14 t/m 25 vind je een groot interview met Henrieke. Over het prille begin, de proefpagina die Henrieke voor Donald Duck maakte op een van de scenario die ik begin jaren 90, ook in mijn begintijd, voor Donald Duck schreef. De originele proefpagina van Henrieke vind je op pagina 18 van de Stripglossy. De strip zelf werd gepubliceerd in Donald Duck 14-2009
Ook komt de rol van de dieren in het werk van Henrieke aan bod en natuurlijk haar werk Tom Poes en Heer Bommel, Henrieke's werk voor Woezel en Pip en haar dromen voor de toekomst. Op pagina 20 en 21 vind je ook de strip "Kabundi en de dieren' die ik destijds samen met Henrieke maakte voor het blad GRNVLD.

(Illustratie: Henrieke Goorhuis)

De strip werd oorspronkelijk gepubliceerd als vijfde stripfabel in GRNVLD 09-2012 en is nu, vergezeld van mijn woorden uit de blogpost die ik bij die eerste publicatie op dit blog schreef, te vinden bij het interview met Henrieke in de nieuwe Stripglossy.

En dan verscheen deze week ook nog de nieuwe Tina (nr 39-2018) met daarin op pagina 50 een gloednieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders, die ik samen schreef met Cindy Horevoorts.
Het idee voor deze gag kwam ook van Cindy en de Pirana uit de Efteling diende daarbij als inspiratie, maar we verzonnen er zelf ook een paar attracties bij. Tijdens een dagje uit in het pretpark wil iedereen wel in de wildwaterbaan, behalve Jan. Jan vindt dat hij de dag ervoor al genoeg nat is geworden door diverse regenbuien en verkiest dit keer droog te blijven. Maar hij heeft er wel lol in anderen nat te spuiten vanaf de kant. Logisch dat zoiets een keer met gelijke munt wordt terugbetaald. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: