vrijdag 14 september 2018

De strips van deze week

September lijkt zo langzamer-hand de maand van de stripfestivals te worden. Aanstaand weekend vindt in Brussel het jaarlijkse Fete de la BD plaats en volgend weekend wordt in Duinrell het Tina Festival gehouden. Ter gelegenheid daarvan staan veel van de strips in de nieuwe Tina (nr 38-2018) in het teken van het Tina Festival. Zo ook de nieuwe gag van Noortje (1797) te vinden op pagina 29. Het is ook meteen mijn eerste solo-Noortje-scenario. Het thema van het Tina Festival dit jaar is circus en om die reden wil Noortje met een echte circusact voor de dag komen. Daarvoor gaat ze zelfs in de leer bij een echt circus. Maar dat pakt heel anders uit dan Noortje zich had voorgesteld. De gag werd uiteraard getekend door Luc Steeman.

En dan verscheen deze week ook de nieuwe Penny (nr 19-2018) met op pagina 26 t/m 29 en 40 t/m 43  het verhaal “De hunk”. Een verhaal gebaseerd op een idee van de Penny-redactie. Het is scenario dat naar aanleiding daarvan geschreven werd is dan weer van mijn hand en kreeg oorspronkelijk de titel: “De hunk op het witte paard” mee.

(Illustratie: © Holco Publications B.V.)

Uiteraard een variatie op ‘De prins op het witte paard’. Maar dan wel een prins met een duister kantje. Want voor hoofdpersonen Marjolein en Susan lijkt het heel ideaal om een vriendje te hebben dat net zo gek is op paarden als zijzelf. Maar het spreekwoord zegt: ‘Liefde maakt blind’ en de prins in kwestie ziet zijn twee aanbidsters op een heel andere manier. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny 4-2009.

Geen opmerkingen: