donderdag 1 mei 2008

Stroomstoring!!

Hoi allemaal! Hopelijk hebben jullie gisteren allemaal een leuke Koninginnedag gehad. Voor mij en waarschijnlijk ook voor veel andere stripmakers is zo’n dag vaak ook een hele of halve werkdag. Want scenario’s hebben soms een deadline, zeker als de strip op een bepaalde datum gepubliceerd moet worden. Soms heb je dan een paar maanden de tijd, maar soms is zo’n deadline heel kort en dat betekent dan ook de avonden, de weekenden en feestdagen doorwerken.
Een mooi voorbeeld van zo’n scenario dat binnen korte tijd af moest, is dat van de strip die ik eind januari in opdracht van ons eigen agentschap Comic House (http://www.comichouse.nl/) schreef. Meestal zijn het de tekenaars die de opdrachten van Comic House krijgen, maar heel af en toe hebben ze ook iets te doen voor scenaristen zoals ik.

Half januari vroeg Miriam van Comic House me of ik er wat voor voelde om een strip over de reddingswerkzaamheden in de Bommeler- en Tielerwaard te schrijven.
Voor wie het niet meer weet, eind december vloog daar een Apachehelicopter tegen een hoogspanningslijn en zaten de bewoners en bedrijven in één klap in het donker en de kou. Drie dagen lang!


(illustratie: Minck Oosterveer)

Aan netbeheerder Continuon (http://www.continuon.nl/) de taak om dat alles weer zo snel mogelijk te repareren en te zorgen dat iedereen in de Bommeler- en Tielerwaard weer electriciteit kreeg. Nou, dat hebben ze voor elkaar gekregen. En hoe!
Ik weet er intussen alles van. Continuon wilde namelijk graag een strip over die reddingswerkzaamheden voor hun jaarverslag. Daarvoor hadden ze Comic House aangetrokken, die vervolgens mij weer vroegen voor het scenario en tekenaar Minck Oosterveer voor de tekeningen van de strip.
Op de site van Minck (http://www.minckoosterveer.com/) kun je trouwens sinds vandaag ook het een en ander lezen over deze strip. Maar natuurlijk ook over al het andere werk van Minck, zoals Nicky Saxx, Trunk, Zodiak en een heleboel meer.
Tenslotte werd de inkleuring van deze strip (in de bedrijfskleuren van Continuon) gemaakt door niemand anders dan onze eigen Bob Evers-inkleurster, Wilma Leenders (http://www.oktoknopie.nl/biografie_wilma_leenders.htm), niet voor niets de beste van Nederland.

Voor deze strip hebben we ons allemaal behoorlijk verdiept in elke fase van de hele operatie, waarbij de medewerkers van Continuon ons van heel wat informatie en technische details voorzagen. Alles wat er gedurende die drie dagen en nachten in de Bommeler- en Tielerwaard gebeurd is. Alle meevallers, tegenslagen en creatieve oplossingen. Maar dat kunnen jullie nu ook allemaal zelf lezen. Het jaarverslag van Continuon met daarin de strip staat sinds een paar dagen on-line. Volg deze link en als het goed is, verschijnt dan alles vanzelf in PDF-formaat op je scherm:
(illustratie: Minck Oosterveer)

http://www.continuon.nl/binaries/Jaarverslag%20Continuon%202007_tcm86-83411.pdf

Veel plezier en tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: