dinsdag 13 mei 2008

Complimenten van Marc!

Hoi allemaal! Het wordt dringen deze week op de Bob Eversblog. Het ene bericht is nog niet geplaatst of er verschijnt al een volgende. Maar dit is iets dat jullie echt móeten lezen!
Onze Vlaamse collega-tekenaar en –verteller Marc Verhaegen (bekend van o.a. Senne en Sanne, Michiel de Ruyter en Suske en Wiske) heeft naar aanleiding van de Mercatorstripbeurs een stukje op zijn eigen blog (http://marcverhaegen.blogspot.com/) geschreven over onze Bob Evers strip. Een prachtig lyrisch stukje met heel wat complimenten over het tekenwerk van Hans. En tegelijkertijd legt Marc ook de vinger op de zere plek van de Bob Evers Strip: het gebrek aan financiering voor de productie van de strip. En dat ondanks het weergaloze tekenwerk van Hans.
Ik zou zeggen, beste Bob Eversfans, volg deze link en lees zelf wat Marc zoal over Bob Evers en het tekenwerk van Hans schrijft:

http://marcverhaegen.blogspot.com/2008/05/hans-van-oudenaarden-een-kanjer-van-een.html

Marc, heel erg bedankt voor de complimenten en dit hart onder de riem. Hopelijk helpt het en wordt er hier in Nederland eindelijk iemand wakker, die vindt dat het zo niet langer kan.
Ons agentschap Comic House misschien? Of wellicht onze minister van Cultuur, dhr. Ronald Plasterk? We zullen zien…

Tot slot nog een weetje voor de stripliefhebbers en ieder ander die interesse heeft in echt goede stripverhalen: a.s. vrijdag 16 mei wordt het nieuwe album van Marc Verhaegen en Jan Kragt “De Vliegende Hollander – Het VOC complot” gepresenteerd. En als het goed is ligt het album daarna ook in alle stripwinkels en betere boekhandels van Belgie en Nederland. Ik kijk er in elk geval met veel belangstelling naar uit!

(illustratie: Marc Verhaegen)

Geen opmerkingen: