dinsdag 20 mei 2008

De bladen van deze week...

Hoi allemaal! Het nieuwe Brabant Strip Magazine (nr. 157) besteedt deze keer o.a. aandacht aan het speciale Bob Evers boekje dat we voor de verjaardag van Joop Schreurs (http://www.joopschreurs.nl/) maakten. In de vaste rubriek ‘Verschenen’ staat het boekje met artikel en cover vermeld als “Bob Evers buiten reeks”.
Helaas ook iets minder goed nieuws, vooral voor de verzamelaars. We hadden namelijk gehoopt dat er voor de echte Bob Evers verzamelaars nog een paar exemplaren over zouden blijven, maar niets is minder waar. Helaas moesten wijzelf ook in Brabant Strip Magazine lezen dat het boekje niet meer beschikbaar is.
Hoewel, er blijft natuurlijk altijd een heel kleine kans dat er nog één of twee boekjes terug opduiken. Mocht dat zo zijn, dan nemen we die op 8 juni mee naar Haarlem voor die paar mensen (en dat zijn er echt maar een paar) die ofwel op deze blog, of aan de stand, of via de site van Joop om zo’n boekje gevraagd hebben. Mocht je tot die kleine groep liefhebbers behoren, vraag het dan voor alle zekerheid in Haarlem nog een keer. De kans is klein, maar je weet het nooit…
Voor iedereen die het boekje moet missen is het misschien een schrale troost om te weten dat alle zwart-wit pagina’s van ‘De strijd om het goudschip’ uit dit boekje intussen ook op deze blog gepubliceerd zijn.

Beter nieuws voor de Duckliefhebbers onder onze lezers. In de nieuwe Katrien (nr. 3-2008) is een verhaal (Katrien’s dagboek) gepubliceerd op scenario van mij en collega-scenarist en tekenaar Paul Hoogma (van o.a. Puck en Hocklack). Je vindt de strip op bladzijde 31 t/m 34 van de nieuwste Katrien. En de Katrien is vanzelfsprekend wel overal verkrijgbaar.
Helemaal nieuw is het verhaal echter niet. Paul en ik schreven het verhaal al in 2001 en het werd al eerder gepubliceerd in Katrien 3-2002. Bij het schrijven van dit scenario hebben we het hele verhaal eerst van pagina tot pagina en plaatje tot plaatje doorgesproken, waarna Paul pagina 1 en 3 van het scenario uitwerkte en ik pagina 2 en 4 voor mijn rekening nam.
De strip is getekend door niemand minder dan tekenaar Piet Voordes (http://www.pietvoordes.nl/) met wie ik tegenwoordig samen de strips van Ernst en Bobbie maak.

Tot zover de kleine nieuwtjes van vandaag. Morgen groot nieuws en zelfs een officieel persbericht in onze vaste rubriek “Poppetjes tekenen in…”
Tot dan!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi heren, dan ben ik blij dat ik al een tijd geleden om dat boekje heb lopen leuren...... en je zult mij dan ook vroeg aan jullie tafel zien staan!
groeten, Carlos

Frank Jonker zei

Ha Carlos,

Dat zijn we zeker niet vergeten.
We kunnen helaas niets met zekerheid zeggen, maar mochten er nog een paar boekjes terug opduiken dan is het eerste exemplaar voor jou gereserveerd.

Hartelijke groeten,

Frank