donderdag 29 mei 2008

Ernst en Bobbie op wieltjes!

Hoi allemaal! Stond er vorige week nog een Katrienverhaal van me, getekend door Piet Voordes (http://www.pietvoordes.nl/), in de nieuwe Katrien, vanaf deze week is er ook weer een nieuwe Ernst en Bobbie strip van Piet en mij samen.
Vanaf vandaag, 29 mei 2008, ligt namelijk het tweede magazine van Ernst, Bobbie en de rest in de winkel. En dus ook mijn tweede stripverhaal rond de avonturen van deze twee kinderhelden.

Het thema van het magazine is deze keer: buitenspelen, en dat is dan ook precies wat Ernst en Bobbie in de strip gaan doen. Om nog preciezer te zijn: ze gaan skaten.
Eén van mijn favoriete hobby’s trouwens, ooit geleerd van Donald Ducktekenaar Mau Heymans, dus extra leuk om daar nu een strip over te kunnen maken. En er zitten wel wat kleine autobiografische dingetjes in de strip verwerkt, maar geloof me, dat wat Ernst aan het eind van de strip overkomt, is mij gelukkig nog nooit overkomen.(illustratie: Piet Voordes)

Op het allereerste magazine en de eerste strip hebben we gelukkig veel positieve reacties gekregen. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat uitgever, redactie, vormgevers, schrijver, tekenaar en niet in de laatste plaats Ernst en Bobbie zelf met dit tweede nummer uitgebreid aan de slag zijn gegaan om alles nog leuker en beter te maken.
Zo hebben Piet en ik, in overleg met onze vaste redactrice Barbara, geprobeerd om de hoeveelheid tekst en tekening nog beter op elkaar af te stemmen, zodat ook allerlei achtergrondgrapjes te zien zijn in de plaatjes en niet per ongeluk onder een tekstblokje verdwijnen. En je zult zien dat er af en toe ook eens een skate of een hand buiten de kaderlijntjes steekt, zodat we ineens een 3-D-effect in de strip hebben.

Behalve Ernst en Bobbie zijn er ook nog heel wat kleine en grotere dieren in de strip te vinden. Sterker nog, je komt ze eigenlijk in het hele blad tegen. Met de gefotografeerde insekten in het magazine kun je zelfs een prachtige skelter winnen.
Maar ik zou iedereen willen aanraden om ook de insekten en andere dieren in de strip nog eens beter te bekijken met het vergrootglas dat je deze maand bij het Ernst en Bobbie Magazine cadeau krijgt. We hebben op bijna elk plaatje wel een paar beestjes verstopt en ze spelen ook nog bijna allemaal een kleine rol in het verhaal.


(illustratie: Piet Voordes)

Meer informatie over het tweede Ernst en Bobbie magazine vind je op de site van uitgeverij Z-press (http://www.zpress-magazines.nl/uitgave/13_ernst_en_bobbie_magazine)

Vanaf vandaag dus nieuwe avonturen en nog heel veel andere nieuwe leuke dingen van Ernst en Bobbie in dit gloednieuwe, tweede magazine. Behalve de strip, de prijsvraag en de verstopte insekten ook nog puzzels, moppen, posters, knutsels een bordspel, een buitenspel en nog heel veel meer met heel veel Ernst en Bobbie illustraties van Piet erbij. Mis het niet!

Geen opmerkingen: