vrijdag 27 april 2018

Strips in (lente)album

(Illustratie: © Sanoma)
Deze week verschenen er maar liefst twee albums die alles met de lente, liefde en het jonge leven te maken hebben. Allereerst is dat het Tina Liefdesboek. Met daarin maar liefst vijf verhalen waarvoor ik (mede) het scenario schreef.

Het eerste verhaal, Gwens geheime verkering’ op bladzijde 50 t/m 48 van het Tina Liefdesboek

(Illustratie: Angèles Felices)

Het verhaal draait om Gwen die verkering krijgt met de gitarist van een band, tevens haar niewue buurtjongen, maar in eerste instantie niet weet dat degeen die zichzelf als leider van de band ziet, ene Michiel, de afspraak heeft gemaakt dat de leden geen verkering mogen hebben vanwege de vele vrouwelijke fans. En als ze daar eenmaal wel van op de hoogte is, is het dus uitkijken geblazen dat haar vriendje niet uit de band geknikkerd wordt. En dat is behoorlijk lastig als Michiel ook te pas en te onpas in hun buurt opduikt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Angeles Felices en eerder gepubliceerd in Tina 19-2000 en Tina 11-2011.

Op pagina 76 en 77 twee gags van Karlijn, Catootje en de ouders, waarvoor ik de scenario samen schreef met collega Saskia Janssen. Beide gags werden getekend door de Spaanse studio Comicup. In de eerste van deze twee gags komt Catootje thuis met het verhaal dat ze een 'schatje' heeft ontmoet met donkere ogen en prachtige bruine krullen die ook nog eens dol is op hardlopen. Karlijn en Germaine hebben daar zo hun eigen voorstelling bij, maar als ze eenmaal kennis maken met deze Bart blijkt die er toch iets anders uit te zien. De gag werd getekend door Studio Comicup en eerder gepubliceerd in Tina 8-2011.

Op pagina 77 viert Karlijn haar één-jarige verkering metThomas. Thomas heeft een date gepland, waarvoor Karlijn speciaal een nieuw jurkje aanschaft. Verder weet ze alleen dat ze voor de avond niet teveel moet eten. Dat ze uit eten gaat is duidelijk, maar waar, daarover hebben Karlijn en Germaine verschillende ideeen. En dan blijkt dat Thomas ook weer een heel ander idee heeft over de eetgelegenheid voor dit feestje. De gag werd eerder gepubliceerd in Tina 46-2011.

Ook op pagina 96 en 97 vind je twee gag van Karlijn, Catootje en de ouders, waarvoor ik het scenario samen schreef met Saskia Janssen. De gag op pagina 96 is gebaseerd op het klassieke thema van de verwisselde koffers of tassen, maar de gevolgen daarvan voor Karlijn’s date met Thomas, waarvoor ze speciaal een nieuwe jurk en accesoires aanschaft, zijn dramatisch. De gag werd getekend door de Spaanse Comicup Studios en eerder gepubliceerd in Tina 10-2012.

 Tenslotte op pagina 97 een gek waarvoor de inspiratie ter plekke opdeden op op de plaats van handeling: de bioscoop. Een locatie die al wel vaker voor Karlijn-ideeen heeft gezorgd. In dit geval gaat het over het feit dat je met meerdere mensen naar de bioscoop toe gaat. Maar dan is de vraag: naar welke film? De een vindt dit niks, de ander dat niet, enz. Tot er uiteindelijk nog maar één mogelijke film overblijft. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Josep Nebot en Tony Fernandez en eerder gepubliceerd in Tina 16-2012.

(Illustratie: © Holco Publications)
Deze week viel ook het speciale Penny Veulen Stripalbum in de bus, met daarin op pagina 37 t/m 48 twee opeenvolgende verhalen van Sarah de Shire, waarvoor ik het scenario schreef. Of beter gezegd een tweeluik dat nu voor het eerst als compleet verhaal gepubliceerd wordt.

 Maura en Marlin hebben het idee dat Sarah alsmaar dikker wordt doordat er teveel gras in de wei staat. Genoeg voor twee paarden. Maar hun vader wil echt geen tweede paard erbij. En dus moeten Maura en Marlin tevergeefs allerlei manieren bedenken om Sarah te laten afvallen. Maar veel helpt het allemaal niet. En na een wilde rit belanden Sarah, Maura en Marlin zelfs bij de dierenarts die heel even denkt dat Sarah drachtig is.Aan het begin van het tweede deel van dit tweeluik blijkt daar volgens de dierenarts echter toch geen sprake van te zijn. Sarah is gewoon te dik. Geen veulentje dus voor Maura en Marlin.

(Illustraties: © Holco Publications)

 Als troost worden ze samen met Sarah getrakteerd op een weekendje op een ponystoeterij. En daar krijgt Sarah onverwachts de zorg voor een moederloos Shetlandveulen, dat in haar latere avonturen een grote zou spelen. Juist, Mini!
Het verhaal is gebaseerd op een plot van Angelique Buhrs en werd eerder als tweeluik gepubliceerd in Penny Plus 11 en 12-2011. Het Penny Veulen Stripalbum is vooralsnog alleen samen met Penny Lenteboek 2018 te bestellen via de Penny shop.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: