zaterdag 21 april 2018

Duizend Disney-scenario's... en meer

In september 1989 schreef ik mijn allereerste scenario voor de Nederlandse Donald Duck, de pagina voor de wedstrijd van weekblad Donald Duck en het Stripschap, die uiteindelijk in Donald Duck 13-1990 gepubliceerd zou worden. Iets meer dan 28 jaar later, in november 2017, schreef ik mijn duizendste scenario voor de Nederlandse Disney-bladen. Dat verhaal, Aladdin en de weggevlogen wonderlamp, vind je deze week op pagina 25 t/m 29 van de nieuwe Donald Duck (nr 17-2018). Een verhaal waarin de wonderlamp van Aladdin plots in het holst van de nacht wegvliegt met Geest er nog in. Het duurt niet lang of dit komt ook Jafar ter ore en dan begint er voor Aladdin, Abu en Tapijt een race tegen de klok om de lamp eerder die vinden dan Jafar. Jafar die overigens niet schroomt om de inwoners van Agrabah en zelfs de sultan te hypnotiseren om hen te dwingen hem te helpen met het terugvinden van de lamp. Maar als iemand in Agrabah de lamp inmiddels gevonden heeft, waarom ziet niemand dan ook maar iets dat op een wens lijkt? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez.

Die duizend verhalen zijn overigens nog niet allemaal gepubliceerd en ook niet in de volgorde waarin ze geschreven zijn. Zo is het Donald Duck-verhaal dat je vindt op pagina 38 t/m 42 mijn 981ste scenario. Een scenario dat ik overigens, op verzoek van de redactie, samen schreef met collega Paul Hoogma. Het is ook de eerste uit een serie van twee verhalen over internetveiligheid. In dit verhaal kraken Donald en Bolderbast elkaars wachtwoorden op diverse sites om elkaar daarmee flink dwars te zitten. En natuurlijk laten de ruziende buren elkaar ook de rekening toesturen voor de zogenaamde bestellingen  bij site als Dago.ds of demeestgruwelijkefelicitaties.ds. Het verhaal werd getekend door de Franse tekenaar Thomas Cabellic

En dan tenslotte vind je in de nieuwe Tina (nr 17-2018) nog een gloednieuw verhaal van Karlijn, Catootje en de ouders, waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Saskia Janssen. Een verhaal waarin Catootje dolgraag de grootste waterglijbaan van Europa wil uitproberen en Karlijn liever een selfie wil maken met de BN'er die daar tv-opnames komt maken. Catootje krijgt uiteraard haar zin, maar voor Karlijn lijkt de aanwezige mensenmassa een behoorlijk obstakel om haar droom uit te laten komen. Tot het toeval een handje helpt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: