dinsdag 3 april 2018

Er is er één jarig... en dat is Joop!!!

Twee weken geleden postte Danker Jan het volgende bericht op zijn Facebook-pagina:

In de eerste week van april verschijnt er een nieuw schetsboek van Hel. Een gelegenheidsuitgave deze keer, maar wel met nieuw materiaal.
Voor de nijvere verzamelaar is er wellicht een probleempje... want het boek is niet te koop. Tenzij je op goede voet staat met een zekere collega-verzamelaar, want dan is er een kans dat je het zomaar gratis in de bus krijgt...

Hoe dit precies in elkaar zat, werd al snel geraden. Inderdaad, het nieuwe schetsboek is de derde verjaardagsuitgave van Joop Schreurs. Joop, die als stripjournalist zorgde voor het eerste grote artikel over de Bob Evers strip in Brabant Strip Magazine, en ook daarna nog vele malen op een of ander manier onze strips in de spotlights wist te zetten. Zobracht Joop tien jaar geleden bracht ter gelegenheid van zijn 40ste verjaardag het boekje Bob Evers, Avonturen rond een Goudschip in de Stille Zuidzee uit. Vijf jaar geleden verscheen  Max Miller Spelbederf - op de tekentafel. En nu, op 3 april 2018, is er het nieuwe Hel Schetsboek ter gelegenheid van Joops 50ste verjaardag.
(Illustraties: Danker Jan Oreel, foto's: Joop Schreurs)

Met schetsen uit De koffers van Raz Fadras en De Sibylle-codex, maar ook de schets van onze Hel-kerstkaart van 2017 vind je terug en zelf al een hint naar het volgende avontuur van Hel. Maar... alleen voor vrienden en familie. Wat dat betreft is de tip van Danker Jan goud waard. Zorg dat je op goede voet met Joop staat en wellicht krijg je dit speciale Hel schetsboek dan zomaar gratis in de bus. Joop, van harte gefeliciteerd met je 50ste verjaardag, nog vele, vele jaren en heel hartelijk bedankt voor deze speciale Hel-uitgave en voor alle aandacht die je in de afgelopen jaren hebt weten te creeeren voor onze strips en in het bijzonder natuurlijk voor Bob Evers, Max Miller en Hel. Dank je wel voor alles. We wensen je heel leuke, gezellige en feestelijke verjaardag toe vandaag.

Geen opmerkingen: