zondag 6 oktober 2013

Grnvld 15

Gisteren de nieuwe GRNVLD in de bus. Nummer 15 alweer van dit prachtige kwartaalmagazine voor de vrienden van Kasteel Groeneveld. Het thema van dit nummer is: voedsel. En ook de illustratie van Hans voor dit nieuwe nummer van GRNVLD heeft alles met voedsel te maken. Maar omdat Caroline inmiddels afscheid heeft genomen als hoofdredacteur van GRNVLD, moeten we voor het werk van Hans deze keer wat verder doorbladeren.
(tekst: Patty Scholten, uit 'Looiedetten, Uitgeverij Atlas-Contact, 2006)
 Je vindt het op pagina 31 als illustratie bij het sonnet van Patty Scholten: De wraak van de kogelvis. Patty weet in haar sonnet de kogelvis prachtig te beschrijven, maar ook de stoere lieden die toch proberen het dier op te eten. En Hans laat in een prachtige plaat om het sonnet heen zien, wat er kan gebeuren als er toch iets mis gaat met de bereiding van dit dier.
Drie bladzijden daarvoor, op bladzijde 28 en 29 in de rubriek Kaf en koren' vind je trouwens Caroline's bijdrage aan deze nieuwe GRNVLD. Een zeer interessante artikel over het Deltaprogramma 2014 en mogelijkheden om, met behoud van de huidige veiligheid van Zeeland weer een echte delta te maken.'Het artikel is geillustreerd door Jos Collignon.
Verder vind je in de nieuwe GRNVLD nog werk van Aloys Oosterwijk, Michiel de Jong, Willem Vleeschouwer en... Maaike Hartjes.

Maaike is de tekenaar van de nieuwe stripfabel 'Demeter en Persephone' die te  vinden is in de rubriek 'Verstript' op bladzijde 38 en 39. Het verhaal is door Maaike in een prachtige Griekse stijl, waarbij ook de teksten zijn neergezet in een Grieks lettertype.

(Illustratie: Maaike Hartjes, © Comic House)

Tel daarbij ook het kleurgebruik op en je krijgt twee prachtige, sfeervolle pagina's en een verstripping van het drama van Demeter en Persephone, die je zeker niet mag missen. Afijn, de pagina hiernaast spreekt boekdelen wat dat betreft.
Meer info over GRNVLD en Kasteel Groeneveld vind je zoals altijd op: www.kasteelgroeneveld.nl
Prettig weekend allemaal!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hiee gwwn Groeneveld nog :( :(
Morgen? Maar... http://www.galeriedessins.com/page12/index.php?id=222315061280814800
dat is ook wel leuk..
Grtjs, -J-.

Frank Jonker zei

Ha -J-,

Dank je voor de link. Hans heeft hem inmiddels ook vermeld in zijn Rhonda-post hierboven.
Jammer dat de nieuwe Grnvld zaterdag nog niet binnen was. Maar hopelijk intussen wel?

Hartelijke groeten,

Frank