woensdag 16 oktober 2013

De Max Miller karakters


Twee weken geleden plaatste ik op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) al een post over de karakters in het nieuwe Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen'. Inmiddels heeft IJsbrand daar zijn visie aan toegevoegd. En uiteraard gaat het daarbij dan vooral om de visualisatie van de diverse karakters.


Sinds vorige week vrijdag kun je daar bijvoorbeeld zien hoe Max zich vanuit het oerpersonage Geert heeft ontwikkeld tot de Max Miller zoals we hem nu kennen. De haardracht van Max speelt daar overigens een belangrijke rol in.


Maar er is meer. In 'De Orde van de Blauwe Steen' is er naast Max ook een hoofdrol voor Eva weggelegd.
 

Sterker nog, bijna haar hele familie speelt een rol in het verhaal. Op de eerste pagina maken we kennis met Eva's vader en opa, die tijdens een nachtelijke achtervolging jammerlijk verongelukken.

 En daarna maken we kennis met Eva's broer Pjotr, naast Max en Eva de derde hoofdrolspeler in 'De Orde van de Blauwe Steen'.

 

In IJsbrand's nieuwste post kun je zien hoe naast Pjotr en Eva ook hun ouders vorm kregen.

De familieportretten kregen een plekje in het huis van Pjotr. Een huis, dat IJsbrand zodanig construeerde dat alle scene's in het huis in de Noorderdwarsstraat goed in beeld gebracht kunnen worden.


Maar ook zodanig dat de familieportretten een plekje krijgen...

...en de kunst aan de muur die iets vertelt over Pjotr's achtergrond en karakter.


Het gaat hierbij overigens om een bestaande indeling die past bij de huizen aan de Groningse Noorderdwarsstraat.

IJsbrand en ik schreven deze posts naar aanleiding van de derde aflevering van 'De Orde van de Blauwe Steen'. Maar ook de vierde aflevering speelt zich bij Pjotr thuis af. Al duiken we dan wel even het verleden in, als Pjotr aan Max en Eva een eeuwenoud familiegeheim onthult.
 

(Illustraties: IJsbrand Oost)

Eppo 21 is gisteren al bij de abonnee's in de bus gevallen en vanaf morgen ligt de nieuwe Eppo met het vervolg van Max Miller ook weer in de winkels. Mis het niet!

Geen opmerkingen: