zaterdag 12 oktober 2013

De strips van deze week

Maar liefst vijf nieuwgepubliceerde strips deze week, waarvan er twee ook echt nieuw zijn. Zoals bijvoorbeeld het Madam Mikam-verhaal op bladzijde 16 en 17 van de nieuwe Donald Duck (nr 42-2013). Een verhaal waarin Mikmaks tafeltje-dek-je tegen haar zin van haar gekocht wordt. Alleen weet de nieuwe eigenaar niet dat tafeltje-dek-je's niet te koop zijn, maar dat je die van iemand moet krijgen. Waarom? Daar komt de man in kwestie snel genoeg achter. Uiteraard is dit verhaal gebaseerd op het beroemde sprookje en het werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.
 
Niet helemaal nieuw zijn de volgende strips in de nieuwe Katrien (nr 5-2013).

(Illustratie: Comicup, © Disney)

Als eerste het Duckies-verhaal 'Poessie mauw!' op bladzijde 19 t/m 22. Een verhaal dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma en waarin de Zware Jongens per vergissing denken dat Dinkie de kat van Dagobert is. Het gevolg is dat Dinkie ontvoerd wordt en er een losgeld van 1000 euro voor haar wordt geeist. Zoveel verdient Katrien helaas niet als secretaresse van Oom Dagobert en dus doorkruisen Katrien en Lizzy, Juultje en Babetje heel Duckstad om Dinkie terug te vinden. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eerder gepubliceerd in Katrien 5-2001 en Katrien 5-2007.

Meteen daarna op bladzijde 24 en 25 een waargebeurd verhaal van Karel en Clara. Net als Karel heb ook ik ooit een treinreis gemaakt waarbij er geen koffie geserveerd werd (lang geleden en in die tijd dus nog heel gebruikelijk) en waar juist op het overstapstation de kiosk verbouwd werd. En toen ik eindelijk op de plaats van bestemming was en koffie kreeg... Maar nee, dat moet je zelf maar lezen in de nieuwe Katrien. Ook dit verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eerder gepubliceerd in Katrien 5-2001 en Katrien 5-2007.

En achterin de nieuwe Katrien op bladzijde 31 t/m 34 een verhaal uit Katrien's dagboek. Waarin Katrien Donald en Guus uitnodigt voor een etentje, juist op de avond dat FC Duckstad een belangrijke wedstrijd speelt.
Het gedrag van Donald en Guus op die avond is er dan ook naar. En dat geldt eigenlijk ook voor bijna alle andere Duckstadbewoners, want op Katrien na, lijkt iedereen die wedstrijd te volgen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Katrien 5-2001, Katrien 5-2007 en Duck Out 3-2012.

Tenslotte een strip die wel weer helemaal nieuw is en wel de nieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders op bladzijde 24 van de nieuwe Tina (nr 24-2013). Een verhaal dat ik samen bedacht en schreef met collega-scenariste Saskia Janssen en geinspireerd op de vele figuranten die regelmatig voor soap- en andere tv-series gevraagd worden. Karlijn en Germaine winnen zo'n figurantenrol in een bekende ziekenhuisserie. Hun fantasie slaat meteen op hol, zeker waar het de knappe dokter betreft die de hoofdrol speelt. Maar of die dromen nu echt uitkomen. Het verhaal getekend door de Spaanse tekenaars Tony Fernandeze en Josep Nebot.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: