zondag 23 december 2012

Strips voor de feestdagen

Twee nieuw gepubliceerde strips in de tijdschriften van deze week, en hoe kan het ook anders: die hebben alles te maken met de naderende feestdagen.

(Illustratie: © Holco Publications)

We beginnen met Kerstmis op bladzijde 32 van de nieuwe Penny (nr 26-2012). EzelPedro heeft zijn grote liefde Ezelin Rosa uitgenodigd voor het kerstdiner, maar is wel zo slim om vooraf een takje mistletoe op te hangen. Er wordt gezoend, maar of het nu de zoen is waar Pedro op hoopte?

En dan door naar de Oud- en Nieuwjaarsviering. Rond de jaarwisseling treden er normaal gesproken heel wat Volendamse artiesten op op Curacao. Dan kunnen de Volendamse striphelden natuurlijk niet achterblijven. En dus reizen Nick en Simon in hun nieuwste stripavontuur op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina (nr 52-2012) af naar Curacao voor hun traditionele oudejaarsconcert. Dit in het gezelschap van hun vriendenclub, die zo'n concert ook wel eens wil meemaken. Vooraf is er nog wat tijd voor sightseeing. Maar als onze Volendamse striphelden dan eindelijk gaan optreden, blijken de vrienden ineens spoorloos verdwenen. Wat er precies aan de hand is, lees je deze week in Tina. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: